Sektör Yavaşlarken Ev Alın Karlı Çıkın!

Konut sektörü ile ilgilenenlere en çok gelen sorulardan biridir “ev almak için uygun zaman mı?”… İsterseniz bu soruya kesin bir cevap vermeden once donelerimizi sıralayalım ve cevabı da hep birlikte verelim…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine gore nisan ayında konut satışları yüzde 12.3 düşüşle 83 bin 610’a geriledi. Piyasa verilerine gore de talep daralmasıyla 1 milyonun üzerinde stok oluştu.

Görünen o ki gayrimenkul sektöründe bir yavaşlama söz konusu… Ancak inşaat firmalarında arka arkaya proje lansmanları, satışları, ön talep toplama ve kentsel dönüşüm gibi inşaat çalışmalarına son hız devam ediyor.

Daralan talep artan arz ile ortaya çıkan tablo; nisan ve mayıs ayı ile haziranın ilk yarısında satışa çıkan markalı konut ve ofis sayısı 25 bini aştı. şirketler 3 ay içinde vitrine çıkardıkları projeleri için 10 milyar liraya yakın yatırım yaptı.

Yaz tatili boyunca konut alıcısını satış ofisine çekmek isteyen gayrimenkul şirketleri yeni konut projelerinde lansman dönemine özel avantajlar sunuyor. Sadece bununla da sınırlı kalmıyorlar, biten bitmeyen birçok projede de peşin alımdan uzun vadeye, KDV indiriminden yüzdelik indirime kadar bir çok alanda ödeme kolaylığı sağlıyor.

Yaz dönemindeki o sakinlik o durgunluk o yavaşlama sürecine girildiği bu günler konut alıcıları için de büyük bir fırsat olabilir. Ayrıca gayrimenkul piyasası böyle bir rekabete girmişken yapılacak doğru yatırımlardan biridir konut almak…