Büyükşehirlerde yeni projeler raylardan güç alıyor

Büyük şehirlerdeki trafik sıkıntısına çare olarak inşa edilen raylı ulaşım sistemlerinin yakınındaki konut projeleri satış ve pazarlama açısından avantajlı hale geldi. Milyonluk konut projelerinin satışında dahi ilk sırada raylı sisteme yakınlık avantajına vurgu yapılmaya başlandı.

Büyük şehirlerde her geçen gün artan trafik sıkışıklığı sorunu konut sahibi olmak isteyenlerin tercihlerinin de değişmesine yol açıyor. Eve ulaşım kolaylığı artık tercihlerde ilk sıralarda bulunuyor. Satın alınacak konutun raylı sistemlere yakınlığı aranan özellikler arasında yer alıyor. Artık büyük şehirlerde yeni projeler raylardan güç alarak daha kolay satılıyor. Yeni geliştirilen ve satışa sunulan milyonluk konut projelerinin pazarlanmasında raylı sistem avantajları alıcılara sunuluyor. Yakın dönem içinde inşa edilen İzmir Modda Bulvar ve İstanbul’da yeni inşa edilecek olan TEMA İstanbul’un 3’üncü Etabı da raylı sistem avantajlarına sahip iki proje.

İZMİR ANA TRANSFER MERKEZİ YAKININDA

Her iki projenin tanıtımında raylı sistemle ulaşım avantajları tanıtım ve satış stratejilerinin ilk sıralarında yer alıyor. İzmir’in Bornova ilçesindeki Kamil Tunca Bulvarı üzerindeki konut ve AVM karma projesi olan Modda Bulvar’da 500 kişilik kültür sanat merkezi, tiyatro, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor salonları, bilim ve sanat müzeleri bulunuyor. Tüm bu özelliklerinden önce ise Modda Bulvar’ın hafif raylı sistem ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hatları ile güçlendirilecek İzmir Ana Transfer Merkezi’ne, 500 metre mesafede yer aldığı vurgulanıyor. Modda Bulvar Satış Pazarlama Direktörü Cem Tekoral toplam 5 blok, 1050 konut ile 15 bin metrekarelik AVM konseptli karma projenin inşaatında son aşamaya gelindiğini ve ilk etap teslimlerin bu yıl haziran ayında gerçekleştirileceğini söyledi.

Cem Tekoral, “Projemizde 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri bulunuyor. Şu anda ilk etapta 320 adet bulunan dairelerin yüzde 80’i satıldı. Müşterilerimize banka desteğiyle esnek ve cazip ödeme planları ile 0.99 faiz oranı 120 aya kadar kredi, peşin ödemelerde indirim ve 12 ay 0 faizle taksitle ödeme imkanı sunuyoruz” dedi.

TEMA İSTANBUL 3. ETAP METROYA YAKIN

Raylı sistem avantajı ile satışa sunulan diğer proje Tema İstanbul 3. Etap, İstanbul Atakent’te bulunuyor. Tema İstanbul 1. Etap ve Tema İstanbul Bahçe’ye komşu olarak planlanan projenin ruhsat aşamasında başlanan satış ve pazarlama çalışmalarında yerleşim alanının hemen önünde yer alan metro istasyonuna vurgu yapılıyor. Tema İstanbul 3. Etap’ta yer alan konutlar 5 ve 6 kat olacak şekilde tasarlanacağı belirtilirken, müstakil konutlara da yer verileceği belirtiliyor.

İSTANBUL’A YENİ DEMİRYOLU AĞI GELİYOR

Ulaşım sıkıntısının dayanılmaz hal aldığı İstanbul’da çözüm olarak raylı sisteme ağırlık veriliyor. Beylikdüzü-Pendik arasında 72 kilometre olarak yapılacak HIZRAY adı verilen yeni metro hattıyla ulaşımın 1 saate düşürülmesi hedefleniyor. Beylikdüzü-Esenyurt-Sefaköy-İncirli metro hattı için bu yıl ihaleye çıkılması planlanıyor. Rumeli Hisarı-Aşiyan füniküler hattının da hizmete girmesi bekleniyor. Diğer yandan İTÜ-İstinye, Altunizade-Beylerbeyi arasına füniküler hatlarının inşası için gün sayılıyor.

2021 YILINDA AÇILACAK METRO HATLARI

İstanbul’un ulaşımını rahatlatacak ve bu yıl içinde açılacak olan metro hatları ise şunlar: 

1-Sabiha Gökçen Havalimanı - Tavşantepe Metro Hattı

2-Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 2.Kısım Kabataş-Mecidiyeköy arası 

3-Ataköy - Basın Ekspres - İkitelli Metro Hattı 

4-Gayrettepe - Kemerburgaz - İstanbul Havalimanı Metro Hattı 

5-Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı