Kentsel Dönüşüm
24 Şub 2021 09:41 Son Güncelleme: 24 Şub 2021 09:47

İzmir'de heyelan mahallesine yeni konutlar geliyor! 34 konut 33 ahır yapılacak

İzmir Valiliği, Bornova'da heyelandan etkilenen bölgelerde inşa edilecek konutlar için imar çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

İzmir'de heyelan mahallesine yeni konutlar geliyor! 34 konut 33 ahır yapılacak

İzmir'in Bornova ilçesindeki Eğridere Mahallesi'nde, 2019 yılında yağışlar sonrası oluşan çatlaklar hızla genişleyerek heyelan oluşmuş bir ev yıkılmıştı. Heyelan bölgesi olarak belirlenen alanda bazı evlerle ilgili tahliye kararı verilmişti.

İzmir Valiliği, 13 Şubat 2019'da heyelan yaşanan Bornova ilçesine bağlı Eğridere Mahallesi'nde hak sahiplerine yapılacak konut ve ahırlara ilişkin imar planı çalışmalarının  İzmir  Büyükşehir Belediyesine gönderildiğini, belediyenin onaylamasının ardından inşaat aşamasına geçileceğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, heyelan bölgesinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Afete Maruz Bölge ilan edildiği, hak sahiplerine yapılacak toplamda 34 konut ve 33 ahırın hak sahipliği komisyon kararının AFAD Başkanlığı tarafından onaylandığı dile getirdi. 

Yapılacak yapılara ilişkin yer seçiminin gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, jeolojik ve jeoteknik etüt raporları ile harita yapımı çalışmalarının tamamlandığı dile getirdi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İmar planı çalışmaları AFAD Başkanlığı tarafından onaylanmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesine gönderilmiştir. Büyükşehir Belediyesince onaylandıktan sonra imar uygulaması yapılıp inşaat aşamasına geçilecektir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 16 aileye kira yardımları yapılmış olup, aileler 2021 yılı sonuna kadar yardımlardan faydalanmaya devam edeceklerdir." 

 

 

 

ETİKETLER
#İzmir heyelan