Güncel
23 Şub 2021 09:30 Son Güncelleme: 23 Şub 2021 09:51

Yeni Göztepe stadı açıldı! Gürsel Aksel Stadı'nda son teknoloji kaça mal oldu?

Süper Lig’de İzmir'i temsil eden Göztepe’nin yeni stadyumunun adı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi olarak belirlendi. Kısaca Gürsel Aksel Stadı olarak adlandırılan 20 bin taraftar kapasiteli tesislerde son teknoloji kullanıldı. Tesislerin tüm detayları ve maliyetleri de açıklandı.

Yeni Göztepe stadı açıldı! Gürsel Aksel Stadı'nda son teknoloji kaça mal oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın online olarak açılışını gerçekleştirdiği Göztepe Spor'un yeni stadyumu Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin nasıl bir yapı olduğu merak ediliyordu. Açılış töreninden tüm sporseverler modern stadın detaylarını izledi. Gürsel Aksel Stadı son teknoloji ile donatılı olarak spor dünyasının hizmetine sunuldu. 

Sporseverlerin ve özellikle Göztepeli taraftarların merakla beklediği ve büyük heyecan duyduğu stadyum, Süper Lig’in 19. haftasında 26 Ocak Pazartesi günü saat 16.00’da Göztepe’nin Beşiktaş’ı konuk edeceği maçla kapılarını açacak.

Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin iç saha maçlarını oynadığı Gürsel Aksel Stadı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayraklı'daki Deprem Konutları Temel Atma ve Gürsel Aksel Stadı Açılış Töreni sırasında, Taraftar Meydanı'nda kurulan platforma video konferans yöntemiyle katıldı.

Bağlantı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte Fevzi Zemzem'lerin forma giydiği Göztepe'nin güzel bir stada sahip olduğunu belirterek "Dün akşam da tabii ki bize bir sürpriz yapmışlar. Bu da çok farklı bir zamana rastladı." dedi.

20 BİN KAPASİTE 400 MİLYON MALİYET

Erdoğan, İzmir'in şanına yakışan ve uluslararası müsabakaların da yapılabileceği 20 bin kişilik stadın 400 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı konuşmada, dünyanın en iyi statlarına aday gösterilen Gürsel Aksel Stadı'nın Türkiye'nin spor altyapısının geldiği noktanın en güzel sembollerinden biri olduğunu belirtti.

ÇATISINDA YÜRÜYÜŞ PARKURU

İçerisinde ticari ve sosyal yaşam alanları gibi bölümler de bulunan stadyum, Türkiye’de tek olan bir özelliği ile de dikkat çekiyor. O özellik ise stadın üstünde bulunan 650 metrelik yürüyüş parkuru. Çatıda bulunan bu parkur, eşsiz bir İzmir körfezi manzarasını İzmirlilere sunuyor.

Yürüyüş parkuru, maç günleri haricinde vatandaşların hizmetine açık olacak. Ayrıca, Göztepe Spor Kulübü’nün İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi yaptığı iş birliği ile stadyumun önünde taraftarların toplanma alanı olarak 13 dönüm büyüklüğünde bir Taraftar Meydanı oluşturulacak.

KOLKUT TASARIMI TARAFTAR SEÇİMİYLE BELİRLENDİ 

20 bin seyirci kapasitesi olan stadyum, geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yapmış olduğu talimat değişikliği ile kale arkalarına ayakta seyirci alınması kapsamında, kapasitesinin 5 bin kişi daha arttırılarak 25 bine çıkarılacak. Kapasitenin arttırılma işlemi ise Beşiktaş maçının ardından güney kale arkasındaki koltukların sökümü ile yapılacak.

Öte yandan, stadyumun maraton tribünündeki koltuklarda kırmızı font üzerine sarı yazıyla “19 Göztepe 25” şeklinde bir tasarım bulunuyor. Bu tasarımı, Göztepe Spor Kulübü’nün sosyal medyadan yaptığı anketle Göztepeli taraftarlar belirledi.

HERŞEY SON TEKNOLOJİ

39 locası bulunan stadyumda tribünler tek katlı inşa edildi. Bu sistemle beraber stadyum içerisindeki akustik ve ambiyans bölünmeye uğramayacak. Stadyumun içindeki ışıklandırmalar, ısıtma cihazları ve ses sistemlerinde ise son teknoloji kullanıldı.

Göztepe’nin gol atması halinde stadyumun çatısında bulunan ışıklandırmalar ‘meksika dalgası’ diye tabir edilen hareket biçimiyle etrafı aydınlatırken adeta görsel bir şölen sunacak.

Sahadaki zemin için hibrit çim tercih edilirken, sahanın bakımı için ise suni güneş cihazları kullanılıyor. Bu cihazlar sahadaki çimlerin saha sağlıklı büyümesini sağlarken bakımını da kolaylaştırıyor.