Kentsel Dönüşüm
28 Kas 2020 16:00 Son Güncelleme: 28 Kas 2020 19:08

İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım kararı çıktı! Yerine ne yapılacak?

İzmir'in kalbi Konak'ta yıllardır 'yıkıldı-yıkılacak' diye tartışılan ve son depremde hasar gören Büyükşehir Belediye binası için yıkım kararı çıktı. 153 yıllık bina yıkılacak. Yerine ne yapılacak? Başkan Tunç Soyer açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım kararı çıktı! Yerine ne yapılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yıkım kararı çıktı. 1868 yılında inşa edilen ve 31 belediye başkanına ev sahipliği yapan tarihi İzmir Büyükşehir Belediyesi binası için yıkım kararı açıklandı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir'de yaşanan depremde hasar gören ve bu tarihe kadar kullanılmayan bina hakkında alınan yeni kararı duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi nereye taşınacak, eski bina yıkılacak mı, yeni hükümet konağı projesi nasıl olacak?

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 şiddetindeki depremin ardından hasar gördüğü belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi binası hakkında alınan yeni karar Başkan Tunç Soyer tarafından ilan edildi. 

YERİNE HÜKÜMET KONAĞI YAPILACAK

Konu hakkında resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "İzmir Büyükşehir Belediye binasını depremden bu yana kullanmıyoruz. Yaptırdığımız incelemede binamız az-orta hasarlı çıktı ve güçlendirilerek kullanılması önerildi. Ama biz bunu tercih etmiyoruz" diyerek bina için yıkım kararı aldıklarını duyurdu.