Güncel
25 Kas 2020 11:50 Son Güncelleme: 25 Kas 2020 12:28

Bu hayal gerçek olur mu? Konak'taki binalar yıkılsa İzmir denizle buluşsa

İzmir depreminin ardından kentte büyük bir değişim ve dönüşüm bekleniyor. Konak'taki belediye binasının da depreme dayanıksız olduğu önceden de tespit edilmişti. Şimdi hayaller Konak meydanının denizle bütünleşmesi üzerinen kurulu...

Bu hayal gerçek olur mu? Konak'taki binalar yıkılsa İzmir denizle buluşsa

İzmir depreminin ardından kentin kalbi olarak adlandırılan Konak'ta büyük bir değişim ve dönüşüm bekleniyor. Bu dönüşümle birlikte İzmirliler'in 1980'li yıllarda 'Tarla' dediği Konak Meydanı'nın denizle birleşmesi hayali yer alıyor. 

Belediye binasının olmadığı meydanın açıldığı yeni Konak görseli ile yapılan paylaşım dikkat çekti. Hürriyet gazetesinde Nedim Bubik, Bir Ortak Hayal başlığı altında bir okurdan gelen isteği görseliyle bu paylaşımı köşesinde yazdı. 

Şimdi İzmirliler o fotoğrafa bakıp "Bu hayal gerçek olur mu?" diye soruyorlar...

İzmir'in yeni hali için paylaşılan görseli Nedim Bubik köşesine şu yazısıyla taşıdı: 

Konak’taki binalar yıkılsa İzmir denizle buluşsa

SEVGİLİ Işık Teoman, görüntülü paylaşmış sosyal medyadan: “Büyükşehir Belediyesi’nin binası sanırım yıkılacak. Hazır yıkılacakken, Başkan Tunç Soyer bir el atsa, oradaki binalar da yıkılsa... Yani gönlüm öyle istedi. Olmayacağını biliyorum ama, bakarsın olur mu? Olur! Şöyle bir ortam yaratılsa, İzmir denizle, deniz İzmirliyle buluşsa.”

ÖNEMLİ MEYDAN KAZANILIR
Aynı düşüncedeyim. Benim gönlüm de öyle ister. Rahmetli Başkan Ahmet Piriştina’ya da önermiştim. “Belediye binası yıkılsın. Sonra yandaki Merkez Bankası (Şimdi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı), Vergi Dairesi, Sosyal Sigortalar binaları da yıkılır. İzmir ve memleket de önemli bir meydan kazanır. Belediye de Alsancak’ta, TEKEL’in sigara fabrikasına taşınır. Oranın mimarisi de belediyeye yakışır...” Piriştina ilgiyle dinler, “Olmaz” demezdi... Ne dersin Işık, güzel olur gerçekten değil mi?