Fuar Değil Yıldızlar Geçidi!

CNREXPO Yeşilköy’de yapılacak olan Emlak Fuarı bir nevi yıldızlar geçidine dönecek, birbirinden güzel ve markalı projeler görücüye çıkacak.

11-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan CNREXPO Emlak Fuarı’nda
kimler yok ki…

Yerli ve yabancı 250 firmanın iştirak edeceği fuarda Türkiye’nin en gözde projeleri de boy gösterecek. Ağaoğlu’ndan tutun da NEF’e, AKS Grup’a, Tema İstanbul, Özyurtlar’a ve Yalçınlar’a kadar sektörün öncü kalemleri katılımdaki yerlerini alacak…

Peki bu fuarın artısı nedir?

Herşeyden önce her etkinlikte olduğu gibi bu fuarla beraber ekonomiye de bir hareketlilik gelecek. Son dönemde sektör temsilcilerinin yakındığı durgun konut satışları hızlanacak. Yabancı yatırımcı -bilhassa Arap yatırımcı- ilgisi yoğunlaşacak.
Fuara ilginin üst düzey boyutta olması bekleniyor… Bu da satışların bir tık daha fazla artması anlamına gelir.

Yabancı yatırımcı sakin ve dingin ortamı sevince bu durum da onlar için bulunmaz fırsat elbette…

Orta Doğu, Türki Cumhuriyetleri, Katar, Kuveyt, Ürdün, İran ve Rusya’dan da firmalar, CNR Emlak Fuarı’na katılacak.

Büyük yatırımcıların, tüketicilerin ve yabancı grupların projeleri yerinde görebileceği CNR Emlak Fuarı Orta Doğu’nun konut, işyeri satınalma, kiralama ve finansman merkezi olacak.
Emlak sektörüne ivme kazandıracak fuarın, sektöre  2 milyar dolar seviyelerinde katkı sağlaması da beklentiler arasında. Orta Doğu ve Körfez Bölgesi'ndeki yatırımcıların da fuara ceplerinde 1,5 milyar dolarlık bir bütçe ile katılması bekleniyor.

Satışlar kar gibi yağmıştı

Fuarda neler mi var? A ve B sınıfı villa, konut ve toplu konut projeleri, rezidanslar, AVM ve iş merkezleri, plazalar, sanayi siteleri ve organize sanayi bölgelerinin tanıtımı…

Geçen yıl Emlak Fuarı’na Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdullaziz el-Suud’un yeğeni prens Ahmad Bandar Al-Sider katılmıştı. Bu katılımla kar gibi yağan satışlarla patlama yaşandı. CNR Emlak 2013 Fuarı’na, Suudi Arabistanlı yatırımcılar, ceplerine 500 milyon dolar koyarak geldiler. Aralarında Bin Ladin, Al Amuodi gibi sektörün öncü gruplarının da yer aldığı firmalar, bu paranın 3 katı ile CNR Emlak 2014 Fuarı’na alım yapmak için geleceklerini bildirdiler.

Unutmadan fuarın açılışını bu yıl Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı  Tawfiq Al-Rabiah yapacak. Bunun kartopu etkisini düşünmek hiç de zor olmasa gerek…