Ekonomi
05 Ağu 2017 18:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Türkiye yeni bir çıkışın eşiğinde!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ihracat, yatırım ve ihracat seferberliğine vurgu yaparak Türkiye'nin yeni bir çıkışın eşiğinde olduğunu söyledi.

Türkiye yeni bir çıkışın eşiğinde!
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, darbe girişiminin ardından başlatılan ekonomik seferberlikle ilgili gelişmeleri anlattı.  

Mardin'de konuşan Şimşek, "İnşallah Türkiye yeni bir çıkışın eşliğinde. Orta ve uzun vadede Türkiye'nin geleceği bu yatırımlardır. Yatırım olmadan kalıcı refah olmaz. Onun için daha çok üreteceğiz, istihdam edeceğiz, ihracat yapacağız. Türkiye'nin çıkış formülü budur. Bu nedenle ihracata, yatırımlara, istihdama seferberlik anlayışıyla çok güçlü destekler veriyoruz." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Şimşek, Mazıdağı ilçesine geçerek, yapımı süren Cengiz Holding'e ait Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri'ni ziyaret etti. Şimşek yaptığı açıklamada, tesiste bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu ölçekte bu büyüklükte hatta dünya ölçeğinde entegre bir tesisin görülmesi, takdir edilmesi ve önünün açılması gerektiğini bildiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ YATIRIMLAR

"İnşallah Türkiye yeni bir çıkışın eşliğinde. Zor bir dönem geçirdik. Son bir kaç yıl Türkiye için çok zor oldu. Başımıza gelmeyen felaket kalmadı. Ona rağmen Türkiye temelleri sağlam olduğu için bu şoklara karşı büyük direnç gösterdi. Ama orta ve uzun vadede Türkiye'nin geleceği bu yatırımlardır. Yatırım olmadan kalıcı refah olmaz. Onun için biz daha çok üreteceğiz, istihdam edeceğiz, ihracat yapacağız. Türkiye'nin çıkış formülü budur. Bu nedenle biz ihracata, yatırımlara, istihdama bir seferberlik anlayışıyla gerçekten çok güçlü destekler veriyoruz. Gereken reformları yaptık, yapıyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın liderliğinde hükümet olarak biz sürekli bir şekilde, 'Türkiye ekonomisini nasıl dirençli bir hale getirir, sahada mikro düzeyde önemli projelere nasıl ön açarız, gereken desteği veririz, vatandaşımızın sorunlarını nasıl çözeriz?' diye çalışıyoruz, çabalıyoruz."

15 bin kişiye istihdam

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 1,289 milyar dolar yatırımla yapımı devam eden Eti Bakır A.Ş'ye ait Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri, 5 ana 12 yardımcı tesisi içeriyor. 2018 yılı ortasında üretime başlaması planlanan tesiste yapım aşamasında 3 bin kişiye doğrudan, 15 bin kişiye dolaylı istihdam sağlıyor. İşletme aşamasında ise bin kişiye doğrudan, yaratacağı ekosistem ile 5 bin kişiye dolayı iş imkanı sağlayacak.