Ekonomi
21 Şub 2024 14:54 Son Güncelleme: 21 Şub 2024 14:57

Gelir İdaresi'nden kiracılara çağrı: Bu formu doldurun

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturanlara "Kira Bildirim Formu" doldurmaları çağrısında bulundu.

Gelir İdaresi'nden kiracılara çağrı: Bu formu doldurun

Geçen yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi araştırılıyor. Ev sahibi olup kira geliri olan pek çok vatandaş, kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağı ve kira beyannamesinin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

İşte, 2024 kira geliri bildirme tarihleri...

KİRA GELİR VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİYOR?
Kira gelirlerinden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek. Birinci taksitin damga vergisi ile birlikte 31 Mart, ikinci taksitin 31 Temmuz'a kadar ödenmesi gerekiyor.

ÖDEMELER NASIL YAPLIYOR?
Mükellefler, vergilerini İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık), PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden ödeyebilecek.

Yıllık beyanname verme konusunda mükellefler GİB'in çağrı merkezi "Vergi İletişim Merkezi"ni (VİMER-189) arayarak her türlü bilgiyi alabilecek.​​​​​​​