Ekonomi
17 Ağu 2017 17:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Tatil hesabı tamam!

Kurban Bayramı tatili turizmi hareketlendirdi. En uygun fiyat sunan bölgeler arasında Aydın Didim ilk sırayı aldı. Bazı tesisler ise kişi başı 750 TL'den hizmet vermeye başladı.

Tatil hesabı tamam!
Memurların beklediği haber geldi, Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. Gözler turizm tesislerine çevrildi. Uygun tatil fırsatında Didim başı çekiyor. Didim'de 10 günlük kişi başı ortalama konaklama bedeli bin lira seviyesinde bulunuyor.

1 milyarlık doping

Anı Tur Başkanı Veli Çilsal, birçok bölgede bayram satışlarının bittiğini, boş odası olan otellerde de fiyatların gitgide yükseldiğini belirterek, Didim bölgesinin ise avantajlı fiyatlar sunduğunu kaydetti. Çilsal; pansiyon, apart, ev, otel gibi pek çok alternatifin bulunduğu Didim'de 10 günlük konaklama bedelinin 500 lira ile 2 bin 500 lira arasında değiştiğini söyledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Sekreteri Çetin Gürcün ise "Tatil 6 günken bile turlar ve otel satışları yüzde 80 dolmuştu. Şimdi ilave talepler oluşacak. Acentelerin hepsi ilave turlar koymaya başladı. 1 milyon civarında vatandaşın bu bayram hareketliliğine katılacağını, bunun da turizm sektörüne 1 milyar liralık ekonomik canlılık getireceğini öngörüyoruz" dedi.




ETİKETLER
#Tatil #Turizm #tesis