Ekonomi
17 Tem 2017 10:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:17

SGK'ya 400 personel alınacak!

Memur olma hayaliyle bekleyen milyonlarca kişi için müjde SGK'dan geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu 400 sosyal güvenlik denetmeni alınacağını duyurdu. İşte şartları...

SGK'ya 400 personel alınacak!
İstihdam seferberliği hız kesmeden devam ediyor, kurumlar da memur alımları için listelerini birbiri ardına yayınlıyor.

Memur olma hayaliyle bekleyen gençlere son müjde ise Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi.

SGK, bugün 400 sosyal güvenlik denetmeni alacağını duyurdu. 

Başvuracak kişilerin en az dört yıllık lisans mezunu olması ve üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık, matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden birini bitirmesi şart.

Denetmen yardımcılığı için ayrıca KPSS'den  P13, P23 ve P43 puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış ve 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor.

Sınava giriş şartlarını taşıyan adayların ön başvuruları 17-31 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak.

Giriş sınavına katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuru yapanlardan; KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere, alınacak kadronun 4 katı kadar aday, sözlü sınava çağırılacak.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi, 11 Ağustos tarihinde kurumun resmi internet sitesinden (www.sgk.gov.tr) yayımlanacak. Adaylar, ilan edilen tarih, saat ve yerde giriş sınavına katılacak. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak.

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar belgelerini 31 Ağustos mesai bitimine kadar kuruma posta yoluyla veya elden teslim edecek. Giriş sınavı, sözlü olarak Ankara'da 18-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

 
ETİKETLER
#iş #sgk #KPSS #denetmen