Ekonomi
23 Ağu 2017 12:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Otobüs biletine bayram zammı yok!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Yıldırım, şehirler arası yolcu otobüsü bilet fiyatlarında bayram öncesi bir zam olmayacağını belirtti.

Otobüs biletine bayram zammı yok!
Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla otobüslere yoğun talep olduğunu söyledi.

Günde 1 milyon

Yıldırım, Kurban Bayramı tatili süresince günlük ortalama 1 milyon yolcunun otobüslerle taşınacağını belirtti. Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet vereceğine değinen Yıldırım, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının tatil dönemlerinde artırılarak, 27 bine kadar çıkarıldığını bildirdi.

8 bin ek sefer

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına B2 ve D2 belgeli otobüsleri kullanma izni vermesiyle yolcu talebini karşılamak için 8 bin ek sefer konulduğunu ifade etti.

Biletlere zam gelmeyecek

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla artan talebe rağmen otobüs firmalarının bilet fiyatlarına zam yapmayacaklarını da belirten Yıldırım, "Otobüs biletlerine zam konusunda firmalar, altı ayda bir yeni fiyat tarifelerini Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünün onayına sunarlar ancak 1 yıldan uzun bir zamandır bilet fiyatlarına zam yapılmadı." diye konuştu.

Pahalı bilet verene ceza

Mustafa Yıldırım, söz konusu fiyat farkının 2 artı 1 gibi konforlu otobüsler dolayısıyla ortaya çıktığına işaret ederek, onaylı fiyattan pahalıya bilet satan firmalara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca 625 lira idari para cezası kesildiğini kaydetti.