Ekonomi
30 Eyl 2017 16:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Okullara güvenlikçi aranıyor

MEB'e bağlı olarak okullarda istihdam edilmek üzere güvenlikçi aranıyor.

Okullara güvenlikçi aranıyor
Yaklaşık 2.5 milyon kişinin istihdam edildiği toplum yararına işler ve aktif işgücü programlarının kapsamı genişletildi.

Hükümetin yaklaşık 3 milyar liralık kaynak aktardığı toplum yararına işler kapsamına, okulların güvenlik işleri de alındı. Özel güvenlik alanında çalışmak isteyenlerin çalışma disiplini, işgücü piyasasına uyumları toplum yararına programlarla sağlanarak bu alandaki işsizlik de azaltılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda düzenlenecek toplum yararına programlarda eğitilecek gençler, okulların güvenlik ihtiyacını da karşılayacak.

Yeni dönemde devlet kuruluşlarında yol bakımı, okul temizliği, ağaç dikimi gibi toplum yararına çalıştırılan dezavantajı kesimler özel sektöre de yönlendirilecek. Toplum yararına düzenlenen programlardan yaklaşık 1 milyon kişi, aktif işgücü programlarından da 1.5 milyon kişi yararlandı. İŞKUR, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlığı, disiplinden uzaklaşmalarını engellemek, geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan aktif işgücü hizmetlerinin kapsamını genişletti.
ETİKETLER
#güvenlik