Ekonomi
05 Ara 2017 15:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Milyonlarca taşeron işçiye müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Julide Eroğlu taşeron sistemiyle ilgili yapılan yeni düzenleme hakkında konuştu.

Milyonlarca taşeron işçiye müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca çalışanın beklediği taşeron düzenlemesi ile ilgili müjdeyi verdi. Erdoğan, “Yaklaşık 900 bin çalışanlarımızı ilgilendiren, taşeron işçilerimizle ilgili düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Yine kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz. Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor." dedi.

Asıl iş yardımcı iş ayrımı yok
Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı. Sarıeroğlu, “Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak” ifadelerini kullandı. Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesinin 900 bin işçiyi ilgilendiren önemli bir çalışma olduğunu belirterek, "Planımız çalışmanın Genel Kurulda kabulü sonrasında 3 ay içerisinde kadroya geçişleri tamamlamak." dedi.
 
 
ETİKETLER
#taşeron işçi