Ekonomi
10 Mar 2015 11:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:27

Metal devinden şok karar

Sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan GÇS Metal, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca iflas erteleme istedi. Mahkeme, şirket hakkında tedbir kararı vererek kayyum ataması yaptı.

Metal devinden şok karar
Halka açık konumdaki GÇS Metal Çatı İzolasyaon Taahhüt Ticaret  A.Ş.’den yapılan KAP'a yapılan açıklamada edinilen bilgilere göre iflas ertelme başvurus 26 Şubat günü yapıldı.

Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava için 3 mart günü mahkeme ara kararını verdi. Buna göre, şirket hakkında, icra takiplerine karşı korumaya alınması için tedbir kararı verildi. Bu kararla birlikte şirkete kayyım ataması da yapıldı.


İSO'NUN DEVLERİ ARASINDAYDI
GÇS Metal, Adanalı 4 işadamının ortaklığı ile kuruldu. Şirketin, Adana, Mersin ve Çanakkale Biga’da tesisleri bulunuyor.

Şirket, sanayi tesislerinin çatı ve cephe kaplamalarını yapıyor. Yurtiçinin yanı sıra ürünleri dünya genelindeki 30’u aşkın ülkeye ihraç edilen GÇS Metal, İstanbul Sanayi Odası’nın 2012 en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu listesine 362. Sıradan girmişti. Anılan dönemde şirketin cirosu 106 milyon TL olarak kayıtlara geçti.