Ekonomi
13 Eyl 2017 17:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Kırmızı ışıkta geçene şok ceza

Yollarda güvenliğin artırılması için yapılan çalışmalar kapsamında cezai yaptırımlar da artırılıyor. Artık kırmızı ışık kuralının ikinci kez ihlal edilmesi halinde ehliyete geçici süreyle el konulacak.

Kırmızı ışıkta geçene şok ceza
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı'nda araç sahiplerini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Kırmızı ışık ihlallerinde para cezası ile birlikte, ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getirileceğini açıklayan Soylu şunları kaydetti:

TUZAK RADAR YOK

"Trafiğin yoğun olduğu saatler ve günlerde, ekiplerin görünürlüğü arttırılacak. Kazaların yoğun olduğu yerlere ağırlık verilecek. Radarın olduğu yer ezbere bilinir, karşı taraftan da flaşörlerle sürücüler birbirine gerekli sinyalleri ve uyarıları yaparlar, orada biraz yavaşlarsınız, mesafeyi diğer tarafta 120 ile gidiyorsanız 150'ye çıkararak oradaki açığı kapatırsınız. Böyle bir tablomuz var" diyen Soylu, "Bunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda ‘tuzak radar' olarak ifade edilen uygulamayı kaldırdığımızı ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Soylu, "Kırmızı ışık ihlallerinde para cezası ile birlikte, ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getirilecek" dedi.