Ekonomi
05 Kas 2016 18:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:48

Kestane yüz güldürüyor

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzeti kestanenin fiyatlarının kar yağışının ardından yükselmesi üreticileri sevindirdi. Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Başaran, "Hasat başlarında fiyatlar üreticiyi pek memnun etmese de kar yağışı ile birlikte üreticinin yüzü gülmeye başladı" dedi.

Kestane yüz güldürüyor
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzeti kestanenin  fiyatlarının kar yağışının ardından yükselmesi üreticilerin yüzünü güldürdü.

Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki ormanlarda kestane toplayan üreticiler,  kar yağışının ardından kestane fiyatlarındaki artıştan memnun.


Zorluklarla pazara indirilen kestanenin kilogramı 10 ila 12 liradan işlem görüyor.

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, zorlu şartlarda toplanarak pazara indirilen kestanenin, soğuk  kış günlerinde vazgeçilmez bir lezzet olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kestane, orman köylülerimizin en büyük geçim kaynaklarından biri.  Köylülerimiz, yaklaşık bir ay boyunca dikenin içinden çıkardığı, araçların  gidemediği yerde sırtına çuval bağlayarak kestaneyi pazara indiriyor. Hasat  başlarında fiyatlar üreticiyi pek memnun etmese de kar yağışı ile birlikte  üreticinin yüzü gülmeye başladı. Talep arttı."

Üreticilerin, kestaneyi "dikenli altın" olarak adlandırdığını ifade  eden Başaran, "Soğuk kış günlerinde vatandaş, sobanın üzerinde kestaneyi pişirip  yiyor. sağlık açısından birçok faydası bulunan kestane, muhabbetin de baş tacı  oluyor. Herkesin, halk pazarı, dinlenme tesisleri ve manavlardaki kestane  reyonuna uğramasını tavsiye ediyoruz." dedi.

Kestane üreticilerinden Yasin Emre Yıldız, Akçakoca Şifalısu  mevkisindeki kestane ormanından sabahın erken saatlerinde kestane topladıklarını  belirtti.

Yıldız, kestanenin yüz güldürdüğünü belirterek, "Sezon başında  iriliğine göre kestaneyi 4 ila 7 lira arasında satıyorduk. Kar yağdı, bizim  işimize yaradı denebilir. Sezon başından bu yana en güzel fiyata kestane  satıyoruz. Kestane fiyatı arttı, gayet memnunuz." diye konuştu.
ETİKETLER
#kestane