Ekonomi
18 Mayıs 2017 10:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:10

Dolar ve Euro'da Trump ateşi

ABD Başkanı Trump'ın federal bir soruşturmaya engel olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Yaşanan bu gelişmenin ardından dolar 3,60'ın üzerini gördü. Euro ise 4 lirayı aştı.

Dolar ve Euro'da Trump ateşi
ABD Başkanı Donald Trump'ın federal bir soruşturmayı engellediği iddia edilirken, bu durum Trump'ın vaat ettiği ekonomik büyümeyi destekleyici politikaların gerçekleşmesini tehlikeye atıyor. Ayrıca Trump'ın başkanlığı bırakmak zorunda kalması ihtimalini de gündeme getirerek yatırımcıların siyasi belirsizlik nedeniyle riskten kaçmasına neden oluyor.


Bankalararası piyasada dolar 3,59 civarında seyrediyor. Kur erken saatlerde 3,60'ın üzerini gördü. Euro da 4 lirayı aşmasının ardından 3,99 seviyesinde hareket ediyor.

Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde bir değer kaybı gözlenirken, piyasalar ABD'deki gelişmeleri ve risk iştahının seyrini izleyecek.


Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,56 lira, euronun satış fiyatı ise 3.96 lira olmuştu.

3.53 TL'YE KADAR GERİLEMİŞTİ
ABD'de Cuma günü açıklanan ve beklentilerin altında kalan verilerin Fed'in Haziran ayı ardından beklenen faiz artışlarına ilişkin kuvvetli bir sinyal içermemesi gelişmekte olan ülke para birimlerinde iyimserliğe neden olmuş, dolar/TL de yönünü aşağı çevirerek 3.53'lü seviyelere gerilemişti.
ETİKETLER
#dolar #Trump #euro