Ekonomi
22 Ara 2017 12:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Devletten o iki meslek grubuna büyük destek

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek esnaf ve sanatkarlara verilecek desteklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Devletten o iki meslek grubuna büyük destek
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, esnaf ve sanatkarlara önemli müjdeler verdi. 2018 yılında esnaf ve sanatkarların devlet tarafından daha fazla destekleneceğini belirten Şimşek, düşük faizli kredi uygulamalarının genişletilerek devam edeceğini söyledi.

HAZİNECE KARŞILANACAK

Anadolu Ajansı’nda yer alan bir habere göre; Mehmet Şimşek, esnaf ve sanatkarların desteklenmesi amacıyla da Hazine tarafından önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Halk Bankası tarafından, esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla düşük faizli kredi kullandırıldığını hatırlatan Şimşek, faizin tamamı veya bir bölümünün de esnaf ve sanatkarı desteklemek amacıyla Hazinece karşılandığını ifade etti.

DESTEKLER DEVAM EDECEK

Şimşek, "2018 yılında da bu desteğin artarak devam etmesi planlanmaktadır. Bu çerçevede, gelecek yıl bütçesinde söz konusu uygulama için 1,5 milyar lira ödenek tahsis edildi ve banka tarafından kullandırılacak toplam kredi bakiyesinin yüzde 20 artarak 28,8 milyar liraya ulaşması hedeflenmiştir." dedi. Düşük faizli kredi uygulamasının yanı sıra 2015 yılından beri devam etmekte olan, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, usta girişimci ve genç girişimci esnaflara sıfır faizli kredi kullandırılmasına devam edileceğinin altını çizen Şimşek, şunları kaydetti:

ŞARTLAR KOLAYLAŞTIRILDI

"2018 yılında yürürlüğe girecek kararnameyle 'girişimci usta faizsiz kredi desteği'nin en az 3 yıl olan ustalık belgesi şartını 1 yıl olarak değiştirdik. Deprem, heyelan, sel afetlerine ve/veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle 'KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı' kapsamında KOSGEB destekli kredilerden yararlanacak esnaf ve sanatkarların kararname kapsamında kredi kullanabilmelerine ilişkin istisna getirdik. Böylece konuya ilişkin kararname kapsamı genişletilerek daha fazla esnaf ve sanatkara ulaşılması hedeflenmiştir."