Ekonomi
03 Haz 2017 13:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Çalışana iş çıkışı bile rahat yok!

ABD'nin ünlü süpermarket zincirlerinden Wal-Mart,online alışveriş devi Amazon’la rekabeti kızıştırmak için 1.2 milyon çalışanından iş çıkışı eve giderken bazı siparişleri müşterilere teslim etmelerini istiyor.

Çalışana iş çıkışı bile rahat yok!
Dünyanın en büyük süpermarket zincirlerinden Wal-Mart, online alışveriş devi Amazon’la rekabette öne geçmek için yeni bir uygulama başlattı.

Teknoloji devi Amazon’a karşı geleneksel bir yöntemi tercih eden Wal-Mart, “yardımcı kapıya teslim” uygulaması kapsamında ülke çapındaki 1.2 milyon çalışanından iş çıkışı eve giderken bazı siparişleri müşterilere teslim etmelerini istiyor. Şirket bu yöntemle teslimat masraflarını azaltmayı planlıyor.

Henüz test aşamasında olan uygulamada, evlerine giderken yol üzerindeki bazı adreslere sipariş götüren Wal-Mart çalışanları mesai parası alacak. Ayrıca ne kadar yük taşımak istediklerine de karar verebilecekler.

Wal-Mart CEO’su Marc Lore, “Düşünün ki çalışanlarımız işe gidip gelirken birçok evin önünden geçiyor” diyerek yeni uygulamadan çok umutlu olduklarını ifade etti.

Ancak uygulama ülkede eleştirilere de yol açtı. Bazı müşteriler "Online alışverişte 'çığır açacak' uygulama" diyerek dalga geçti.