Ekonomi
18 Ara 2020 09:53 Son Güncelleme: 18 Ara 2020 10:03

Ünal Aysal Les Ottomans Oteli icradan sattı! Yeni sahip Akbank oldu...

Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal’ın sahibi olduğu Kuruçeşme'deki Ses Ottomans Hotel icradan satılarak Akbank'ın oldu.

Ünal Aysal Les Ottomans Oteli icradan sattı! Yeni sahip Akbank oldu...

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Kuruçeşme'deki Les Ottomans Hotel icradan satıldı. 440 milyon lira değer biçilen Les Ottomans Hotel'in yeni sahibi Akbank oldu. 

Ünal Aysal, İstanbul'un en lüks otellerinden biri olan Les Ottomans Hotel'i elinden çıkarmak için uzun süre pazarlık yaptı. Ancak, otelin bağlı olduğu Kalamos Turizm ve Ticaret AŞ için konkordato davası açılınca, satış süreci de durdu.

AKBANK BORÇLARA KARŞILIK ALDI

Konkordato davasında Kalamos Turizm için iflas kararı çıkınca icradan satış için yeniden düğmeye basıldı. İstanbul 10. İcra Dairesi’nin yürüttüğü icra ihalesi dün yapıldı. 20 dakikada sonuçlanan ihale sonrası, otelin yeni sahibi Akbank oldu. Bankanın, şirketten olan alacağına karşılık otelin sahibi olduğu öğrenildi.

ÜNAL AYSAL'IN İŞLERİ İYİ GİTMİYOR

Öte yandan, Aysal’ın İtalyan ortaklı enerji firması Yeni Elektrik Üretim AŞ için de geçen yıl iflas kararı verilmişti. Aysal’ın, sahip olduğu enerji şirketlerinde yaşadığı mali sıkıntıların, grubun diğer şirketlerini de olumsuz etkilediği kaydedildi.

9 BOĞAZİÇİ YALISINDAN BİRİ

Les Ottomans Hotel olarak faaliyet yürütülen yer esasında bir yalı. 18. Yüzyılın ilk yarısında Sadrazam Muhsinzade Mehmed Paşa tarafından yaptırılan yalı Muhsinzade Yalısı olarak da biliniyor. Yalı, Kuruçeşme Beşiktaş sahilde bulunan 9 Boğaziçi yalısından biri konumunda.