Güncel
13 Mar 2021 08:07 Son Güncelleme: 13 Mar 2021 08:07

Kocaeli'de arsası olanlar dikkat! Arsanızı satmayın, kıymetlenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kentte yapacakları kamulaştırmalar nedeniyle bazı bölgelerde arsaların kıymetleneceğini belirterek, bunu duyan bazı simsarların arsa topladıklarını açıkladı. Ardından da arsa sahiplerini uyardı: "Satmayın, kıymetlenecek"

Kocaeli'de arsası olanlar dikkat! Arsanızı satmayın, kıymetlenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak kamulaştırmalar nedeniyle kentteki kimi bölgelerde arsaların kıymetleneceği bildirildi. Kamulaştırmadan daha önce haberi olan kimi simsarların arsa topladığını açıklayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, vatandaşları uyardı: "Arsanızı satmayın, kıymetlenecek"

Tahir Büyükakın, Çuhane Caddesi ve Kocaeli Stadyumu yolunda yapılacak olan kamulaştırmaları açıkladı. Başkan Tahir Büyükakın, bazı fırsatçıların arsa toplamaya başladıklarını ifade etti. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Çuhane Caddesi ve Kocaeli Stadyumu yolu için yapacağı tarım alanlarının bu fonksiyonun dışına çıkarılması ve kamulaştırma haberini öğrenen spekülatörler arsa toplamaya başlayınca, Büyükakın konuyu meclise getirdi.

SİMSARLAR ARSALARI TOPLUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Fay hattı ile ilgili konu vardı. Stadyuma bir yol yapmamız gerekiyor. Çalışması bitirildi. Ciddi kamulaştırmalar var. 15 Milyon TL civarında. Belirlenen alanı tarım alanından çıkarmak istiyoruz. Çuhane Caddesi’nde de çınar ağaçları var genişletmek mümkün değil o yüzden başka bir yol yapmamız lazım. Kimin olduğunu şu an açıklayamayacağım bazı kişilerin spekülasyon için arsa topladığını duydum. O isimleri gerek duyarsam açıklarım. Arsa sahipleri arsalarını satmasın. Stat yolunda ve bu bölgede arsa toplamaya çalışıyorlar“

TARIM ALANI DIŞINA ÇIKARILACAK BÖLGE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç de kamulaştırmayla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu alanla ilgili proje imar planına işlendi. Uzlaşma konusunda gelişme sağlayamadı. Bin liraya yakın bir kamulaştırma bedeli belirledik. Tarım alanı. Alanın etrafı tamamen planda. Diğer tarafında askeri alan. Bu alanın içerisinden geçen otoyol bağlantısı için tarım alanına bizim belirlediğimiz 15 Milyon lira kamulaştırma bedeli var. Amacımız bu alanda yüzde 45 kamu yatakları oluşturup, yolu da kamuya kazandırmak. Bu alanları tarım dışına çıkarmak istiyoruz. İkinci alanımız Çuhane Caddesi. Bu alanda yerinde genişletilmesi mümkün olmayan bir yol. Burada da 50 Milyon lira bir rakam tutuyor kamulaştırma için. Bazı İzmit’te sıkışmış kamu alanları var. Orduevi gibi ve benzeri. İzmit’te bir alanı tarım alanı dışına çıkarmak istiyoruz. Bu bölge zaten önemli ölçüde bozulmaya başlamış" 

ETİKETLER
#Kocaeli arsa