Politika
18 Ara 2020 13:30 Son Güncelleme: 18 Ara 2020 13:30

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na

İzmit'in tarihi Pembe Köşk'ü 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi. Mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 'ne ait olan tarihi köşkle ilgili karara CHP Grubu muhalefet şerhi koydu.

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’in Hacı Hasan Mahallesi Kapanca Sokak'ta yer alan Pembe Köşk'ü geçtiğimiz günlerde restore ettirmişti. Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; uzun süre devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 katlı, İzmit Körfezi manzaralı binayı Ensar Vakfı'na tahsis ettimu. CHP Grubu karara muhalefet şerhi koydu.

PEMBE KÖŞK TARTIŞMASI 

CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Bu konuda eşit davranabiliyor muyuz vakıflara? Yıllardır aynı özellikteki vakıf ve derneklere yardım ediliyor. Bu konuda eşit davranıyor musunuz?” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise “Biz bütün dernek ve vakıflara yardımda bulunuyoruz. Cemevlerine de yardım ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın bir yeri vardı. Daha önce bir belediyemiz bu vakfa yer vermişti. Oradan çıkarıldılar biliyorsunuz. Biz de sahip çıkıyoruz” açıklamasında bulundu.