Politika
26 Ara 2020 15:25 Son Güncelleme: 26 Ara 2020 16:10

Kentsel dönüşümde uzun vadeli 200 bin TL kredi desteği! Konut sahiplerini sevindiren haber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum evini kentsel dönüşüme verenlere devletin faiz desteği sağladığı kentsel dönüşüm konut kredisi paketinde limiti yükselteceklerini söyledi.

Kentsel dönüşümde uzun vadeli 200 bin TL kredi desteği! Konut sahiplerini sevindiren haber

2021 yılı kentsel dönüşüm konut kredisi paketi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum müjdeli haberi verdi. Destek 125 bin TL'den 200 bin TL'ye çıkarıldı. 

Türkiye'nin pek çok şehri her an meydana gelebilecek şiddetli deprem riski ile karşı karşıya bulunurken kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak amacı ile devletin destekleri artıyor. Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak amacıyla verilen Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi desteği için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ DESTEĞİ 2021 YILINDA 200 BİN TL OLACAK!

Evini kentsel dönüşüme veren kişilere devlet kredi faiz desteği sağlamakta olup söz konusu destek için sınır 125 bin TL olarak uygulanmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü üzerinden verilen finansal destekler arasında yer alan faiz desteği kapsamı genişletiliyor.

6306 sayılı kanun kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapısı riskli olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere faiz desteği veriliyor. 2020 yılı için söz konusu sınır 125 bin lira olarak uygulanırken Bakan Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile bu limitin 200 bin liraya yükseltileceği açıklandı. 

TÜFE ENDEKSLİ, UZUN VADELİ KONUT KREDİSİ MÜJDESİ! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projelerini desteklemek amacı ile yeni konut kredisi paketleri üzerinde çalıştıklarını belirterek "Kentsel dönüşüm projelerinde sosyal konut anlayışıyla; düşük faizle, belki TÜFE'ye endeksli uzun vadeli ödemeli, yerinde dönüşüm sağlayacağız.

Kentsel dönüşüm konut kredisi limitini 200 bin liraya çıkaracağız. Bugün 200-250 bin liraya hemen hemen bir ev yapılabilecek konumda. Dolayısıyla 200 bin lirasını uygun şartlarda kredi verecek hale getirecek adımı attık. Hazine ve Maliye Bakanımızla yaptığımız görüşme çerçevesinde çıkarmış olacağız" sözleri ile büyük müjde verdi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ NEDİR, FAİZ DESTEĞİ YÜZDE KAÇ?

Bankaların vermiş oldukları kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranı rakamlarına bakanlık tarafından yüzde 4 oranında faiz desteği verilmektedir.