Güncel
19 Ara 2020 16:26 Son Güncelleme: 20 Ara 2020 08:59

2021'de 80 bin konutluk kentsel dönüşüm geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021'de 80 bin konutluk kentsel dönüşüm gerçekleştirileceğini açıkladı. Kurum, bu dönüşümün maliyetinin 25 milyar lira değerinde olduğunu söyledi.

2021'de 80 bin konutluk kentsel dönüşüm geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 'Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları' kapsamında düzenlenen toplantıya pandemi nedeni ile video ile katılım gösterdi. Göndermiş olduğu videosunda kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık çalışmaları hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yürütmüş oldukları çalışmaları açıkladı. 

80 BİN KONUTLUK KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümün bugün Türkiye'nin mutlaka çözmesi gereken en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getiren Bakan Kurum "Deprem dönüşümü, terörle mücadele kadar önemlidir. Cumhurbaşkanımızın 2012'de her türlü siyasi bedeli göze alarak İstanbul'da başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğimizi 'Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm' hedefiyle daha da hızlandırdık. 2021'de de 25 milyar lira değerinde 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projemize başlayacağız" sözler ile 2021 yılında 80 bin konutluk dev bir projeyi daha hayata geçireceklerini dile getirdi. 

İSTANBUL'DA SON DURUM NE

Türkiye'nin deprem riski en yüksek illerinden biri olan İstanbul'da yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Kurum 2020 yılının ilk 8 aylık diliminde 10 bin konutun kentsel dönüşüm projeleri kapsamında temellerini attıklarını belirterek çalışmalara tüm hızı ile devam ettiklerini dile getirdi. 

İstanbul Esenler'de 60 bin konutluk dev bir kentsel dönüşüm çalışmasına başladıklarını belirten Bakan Kurum Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri için de bakanlık olarak sahaya indiklerini belirterek TOKİ eli ile 22 ilçede 41 kentsel dönüşüm projesinin inşaatlarının devam ettiğini dile getirdi.