Güncel
14 Şub 2021 15:31 Son Güncelleme: 14 Şub 2021 15:58

İzmir'de yeni gökdelen! Konak'ta 60 katlı Vakıf Towers inşaatı başlıyor

Deprem, sel, hortum ve dolu felaketlerini ardı ardına yaşayan İzmir'de hayat devam ediyor. Bayraklı'dan yoğunlaşan gökdelenler kentin kalbi Konak'a doğru kayıyor... Konak'ta 60 katlı Vakıf Towers projesinin inşaatına bu yıl başlanacağı belirtiliyor.

İzmir'de yeni gökdelen! Konak'ta 60 katlı Vakıf Towers inşaatı başlıyor

Vakıf GYO'nun İzmir Konak'ta bulunan arsasında yükselecek olan 60 katlı Vakıf Towers inşaatına bu yıl içinde başlanacak. İlk İnşaat ve Kaf inşaat ortaklığıyla inşa edilecek Vakıf Towers AVM, konut, ofis ve otelden oluşacak karma projede 672 bağımsız bölüm yer alacak.

Vakıf GYO, İzmir'in Konak ilçesi Mersinli mahallesi sınırları içerisinde yer alan 17 bin 703 metrekarelik arsası için geçtiğimiz yıl arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkmış ihaleyi 617 milyon TL hasılat garantisiyle İlk İnşaat ve Kaf Teknik İnşaat ortaklığı kazanmıştı. Hasılatın yüzde 30'una denk gelen 185 milyon 100 bin TL'lik satış geliri arsa payı olarak Vakıf GYO'ya verilecek. 

105 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip karma kullanım projesinin hazırlık çalışmaları tamamlandı ve ilk görselleri paylaşıldı.  

İlk İnşaat ve Kaf inşaat ortaklığı ile hayata geçirilecek projede konut, ofis, AVM, otel ve sağlık alanlarını kapsayan 672 bağımsız bölüm yer alacak. 

2021 YILINDA İNŞAATI BAŞLIYOR

Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan uygulama projesi çalışmaları devam eden İzmir Konak projesinin inşaat çalışmalarına bu yıl devam edileceğini söyledi.