Ekonomi
13 Şub 2021 14:58 Son Güncelleme: 13 Şub 2021 15:09

İzmir demir ağlarla örülüyor! Üçyol-Buca Metro Hattı ihalesi pek yakında...

İzmir demir ağlarla örülüyor. Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023'te Çiğli Tramvayı'nı İzmirlilerin hizmetine açacaklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hedeflerini açıkladı. Çiğli Tramvay hattının temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle atıldı. Kılıçdaroğlu törendeki konuşmasında Üçyol-Buca Metro Hattı ihalesinin müjdesini verdi.

İzmir demir ağlarla örülüyor! Üçyol-Buca Metro Hattı ihalesi pek yakında...

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Görev süremin ilk dört yılında toplamda 18,5 kilometrelik yeni metro ve tramvay hatlarını İzmir'in raylı sistem ağına dahil edeceğiz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) raylı sistem yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Çiğli trafiğine nefes olacak, bu bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak 11 kilometre uzunluğundaki Çiğli Tramvay hattının temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle atıldı. 

2 yılın sonunda Çiğli Tramvayı'nın kurdelesini keseceklerine, yüzde 72'si tamamlanan F. Altay-Narlıdere metrosunun da kısa sürede hizmete alınacağına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Buca metrosunun yapımı için de  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Şubat'ta ihaleye çıkacağını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, 414 milyon 182 bin TL'Lik yatırımla sözleşmesi imzalanan Çiğli Tramvayı'nın temelini atmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarına vurgu yaparak, hattın Çiğli halkına hızlı, alternatifli ve konforlu toplu ulaşım kolaylığı sağlayacağını belirtti. Çiğli Tramvay ihalesinde bir ilki gerçekleştirerek yüklenici firmaya yeni mezun mühendis ve mimar istihdam etme zorunluluğu getirdiklerine dikkat çeken Soyer, "Bu örnek uygulamamız sayesinde yeni mezun gençlerimizin mesleki kariyerlerine adım atmaları konusunda önemli bir katkı sağlamış olduk. İBB bundan sonraki ihalelerde bu uygulamaya devam edecek" şeklinde konuştu.

YENİ METRO VE TRAMVAY HATTI

Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023'te Çiğli Tramvayı'nı İzmirlilerin hizmetine açacaklarını dile getiren Soyer, "Böylece görev süremin ilk dört yılında toplamda 18,5 kilometrelik yeni metro ve tramvay hatlarını İzmir'in raylı sistem ağına dahil edeceğiz. Bunun sevinci ve gururunu da paylaşmak istiyorum. Karabağlar-Gaziemir Metrosu uygulama projemiz ile ilgili güzergâh çalışmaları tamamlanıp ön projeler onaylandı. Halkapınar'dan Adnan Menderes Havalimanı'na uzanacak bu hat Yenişehir, Basmane, Çankaya, Eşrefpaşa, Karabağlar ve Gaziemir güzergâhını izleyecek. 28 kilometre ile kentin en uzun metro hattı olacak bu hat yoğun konut alanlarının yanı sıra Sarnıç, ESBAŞ, Fuar İzmir, Kemeraltı ve Gıda Çarşısı gibi önemli iş merkezlerini de birbirine bağlayacak. 'İzmir’i demir ağlarla öreceğiz' demiştik. İzmir halkına verdiğimiz bu sözü bir bir yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz" açıklamasında bulundu.