Güncel
13 Ara 2020 09:00 Son Güncelleme: 13 Ara 2020 10:20

İBB kiracılarına destek! Pandemi döneminde kira ve ecrimisil ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kiracılarına pandemi döneminde kira ve ecrimisil ertelemesi getirildi. Müjdeli haberi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

İBB kiracılarına destek! Pandemi döneminde kira ve ecrimisil ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) pandemi döneminde mülkiyetindeki gayrimenkuller için kira ve ecrimisil ödemelerini ertelediğini açıklandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamaya göre, faaliyette bulunamayan işletmelerden de pandemi dönemi için kira bedeli istenmeyecek.

Bayrampaşa Otogarı’nda yer alan ticari işletmelerin kısıtlama boyunca kiralarının yüzde 50'si tahsil edilecek. Yılbaşında yapılacak olan fiyat artışı da 1 Nisan 2021 tarihine ertelenecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "İBB olarak, pandemiye karşı mücadele eden sağlık çalışanlarımız, ekonomik zorluk çeken vatandaşlarımız, kiracılarımız ve bu zorlu süreçteki ihtiyaç sahipleri için dayanışma önlemlerimizi açıklıyoruz. Bu süreci hep birlikte dayanışma ile aşacağız, İBB her zaman yanınızda olacak."