Konut Haberleri
08 Eyl 2016 11:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:38

Garanti Koza'da lansman lansman üstüne ama ortada ne ruhsat var ne de proje!

Son günlerde projelerinde yaşanan dekorasyon ve maliyet sorunlarıyla gündemden düşmeyen Garanti Koza, şimdi de ruhsatı ve inşaatı olmayan Bulgaristan projesini satmasıyla gündeme geldi...

Garanti Koza'da lansman lansman üstüne ama ortada ne ruhsat var ne de proje!
Garanti Koza, kendilerinden ev alan vatandaşları kelimenin tam anlamıyla isyan ettirerek garantikozapalavralari.com adlı site kurduracak kadar bezdirmesiyle son günlerde gündemden düşmüyor. Ancak firma ile ilgili ciddi bir iddia daha gündeme geldi. 

Bulgaristan projesi fos mu çıktı? 
Garanti Koza, Bulgaristan Sofya’daki ‘’Grand Kanyon’’ projesi ilk kez 2014 yılında yine Bulgaristan'da görücüye çıkardı. Yasal işlemlerin sürdüğü söylenen proje, 2015 yılında bu kez de Körfez yatırımcısına Dubai Cityscape Global Emlak Fuarı'nda lansman yaptı. Firma, o dönemde de ön talep ile satış yaptı. Ancak aradan geçen sürede hala inşaat ortada yoktu. Yıl 2016 oldu hala ortada inşaata dair tek bir emare yok ve çivi dahi çakılmamışken, yine bu yıl Dubai'de aynı fuarda Grand Kanyon'u lansmana çıkardı. 

Ruhsat da inşaat da ortada yok
Firma yetkilileri Bulgaristan'daki projeden sadece yüzde 20 gibi bir rakamı Ortadoğulu yatırımcılara sattıklarını söyledi. Ancak bu sırada çok ilginç bir detay ortaya çıktı ki o da projenin ruhsatının olmadığı... Dolayısı ile ortada inşaat da yok. 

Kendi internet sitelerinde dahi projeden eser yok...
Garanti Koza, projeyi yıllardır sürekli lansmana çıkartadursun, kendilerinin tanıtımının yapıldığı resmi internet sitelerinde Bulgaristan projesi yer almıyor. 


Dubai'de maket internette fotoğraf var ama proje yok!
Dubai'deki ve Bulgaristan'daki fuarlarda maket üzerinden satış yapan Garanti Koza'da projeyi görmek isteyen vatandaşlara sadece görsellerin ve maketin üzerinden tanıtım yapılıyor. 

Firma Bulgaristan menşeili! Yani Türkiye'de hiçbir hakkınız yok! Davalar Bulgaristan'a!
Üstelik firma, projeyi yapabilmek için Bulgaristan üzerinden bir şirket daha kurdu. Garanti Koza Bulgaria! Türkiye'de yaşayan bir vatandaş, Bulgaristan'da yatırım yapmak için Garanti Koza Grand Kanyon projesinden ev alır ve bir problem çıkarsa bunun hakkını asla burada arayamayacak. 40 metrekarelik 1+0 dairenin dahi 72 bin euro olduğu proje için dava hakkı Bulgaristan için geçerli. 

Daireler kaba inşaat teslim ediliyor
Bulgarsitan projesinde de tıpkı Türkiye'de olduğu gibi bir Garanti Koza klasiği haline gelen kaba inşaat ev teslimiş mevcut. Sözleşmelerde ev tamamen kaba inşaat olarak teslim edilecek. Seramik, mutfak, banyo malzemeleri hatta armatürler, boya ve badana, kapı işleri, parke ve yer donanımı, ışık ve aydınlatma sistemini hatta elektrik prizleri ve aydınlatma anahtarlarını dahi oturacak ev sahibi yapıyor. 



Ev sahibine en az 65 bine patlıyor! Kendiniz yaparsanız ise 150 bin TL cezası var!
Garanti Koza klasiği haline gelen diğer bir nokta ise tüm bu dekorasyon işleri adı altında 35 bin liradan başlayarak istenen ücret 65 bin liraya kadar çıkıyor. Hatta 115 bin TL'yi bulduğu dahi oluyor. Ancak bunu firmanın yapmasını istemeyen ev sahibine Garanti Koza, 150 bin liralık teminat mektubunu zorunlu kılıyor. O da doğacak her türlü zarar karşı önlem almak için... Buna asansörde oluşabilecek hasar da dahil. 

Aynı durum Türkiye'de de var... İşte o haber...

Sözleşmede teslim tarihi belirsiz

Ayrıca firmanın Bulgaristna projesi için hazırladığı sözleşmede 2014 yılında satışına başlanan projenin teslim tarihi bölümü 00.00.0000 olarak belirtilmiş. Yani ortada bir teslim tarihi söz konusu değil.