Güncel
28 Oca 2021 12:28 Son Güncelleme: 28 Oca 2021 12:35

Ebru Gündeş'in kaçak yalı davasında istinaf kararı da çıktı! 3 yıl hapis isteniyordu

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş hakkında 3 yıl hapis istemiyle açılan Kanlıca'daki tarihi yalıda kaçak tadilat iddiasıyla açılan davada istinaf kararı da çıktı.

Ebru Gündeş'in kaçak yalı davasında istinaf kararı da çıktı! 3 yıl hapis isteniyordu

Ebru Gündeş eşi ile beraber oturmuş oldukları Beykoz Kanlıca'da bulunan tarihi yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı gerekçesiyle mahkemelik olmuştu. Tarihi yalıda kanuna aykırı olarak tadilat yaptığı iddiası ile Ebru Gündeş hakkında 3 seneye kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı. 

Hem eşi Reza Sarraf hakkında yürütülen soruşturma hem de yalı davası nedeni ile son derece sıkıntılı günler geçiren Ebru Gündeş yürütülen uzun mahkeme sürecinin ardından 11 Mart 2019'da Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Ebru Gündeş hakkında beraat kararı verilmişti. 

İSTİNAF MAHKEMESİ ONADI

Mahkeme sürecinde son aşamada tamamlandı. Hatırlanacağı üzere 11 Mart 2019'da Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından itiraz edilmiş, itiraz sonucunda beraat kararı istinaf mahkemesine taşınmıştı. İstinaf mahkemesi tarafından bugün açıklanan son karar ile bir alt mahkemenin vermiş olduğu tahliye kararı onaylanmış oldu. 

Dava sürecinde tadilatı yapan mimar hakkında 1 sene 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanık olan Reza Zarrab hakkında ise yurt dışında olduğu ve uzun süredir savunması alınamadğı için dosyasının ayrılması kararı çıkmıştı. Karar binanın korunması gereken tarihi eser olması nedeni ile bir kere daha tartışmalara neden olurken binada tadilatı yapan teknik sorumlunun ceza almasına rağmen tapu sahibi olan Ebru  Gündeş'in ceza almaması ile eleştiri konusu oldu.