Güncel
07 Ara 2020 13:00 Son Güncelleme: 07 Ara 2020 22:34

Çekilişsiz kurasız TOKİ'den 104 bin TL'den başlayan fiyatlarla ev

Düşük ve orta gelir seviyesindeki vatandaşlar için konut üretmeye devam eden TOKİ 104 bin TL'den başlayan fiyatlarla üstelik çekilişsiz kurasız ev satışı yapıyor.

Çekilişsiz kurasız TOKİ'den 104 bin TL'den başlayan fiyatlarla ev

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2020 yıl sonu konut projeleri kapsamında 104 bin liradan başlayan fiyatlarla ev sahibi olma imkanı sunuyor.

Kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunan ucuz konut projesi kapsamında TOKİ, konut kredisi çekmeden taksitle ev sahibi olma imkanı sunuyor. 

TOKİ tarafından Türkiye Geneli Açık Satış Listesi Aralık 2020 listesi yayımlandı. Yayımlanan liste kapsamında Aralık ayına özel yeni çekilişsiz kurasız konut satış ilanları kapsamında sadece 104 bin liradan başlayan fiyatlarla kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunuldu. 

Proje kapsamında satışa sunulan konutlardan almak isteyen kişiler isterlerse peşin ödeme indirimi hakkından yararlanarak peşin ödeme indirimi ile isteyen kişiler ise 240 aya kadar varan vadeli ödeme seçenekleri ile taksitle ev sahibi olabilecek. 

TOKİ'DEN EV SAHİBİ OLMA ŞARTLARI 

TOKİ'den alt gelir grubu konut projelerinde ev sahibi olmak isteyenlerin bazı şartlara sahip olmaları gerekiyor. 

Öncelikle Türk vatandaşı olmaları gerekiyor. Başvuru yapılan konutun satışa sunulduğu il ya da ilçede en az 1 yıldır ikamet ediyor olmaları şartların ikincisi. Diğer şartlar ise şöyle: 

*Daha önce TOKİ'den ev satın almamış olmak, 

*Daha önce TOKİ'den konut kredisi çekmemiş olmak, 

*TOKİ başvuru formu dolduran kişinin eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir ev sahibi olmamak, 

*Başvuru tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olmak, 

*Başvuru tarihi itibari ile aylık hane halkı gelirinin, net 2 bin 600 TL sınırını aşmaması (İstanbul geneli için yapılacak olan başvurularda gelir şartı 3 bin 100 lira rakamı sınır olarak kabul edilmektedir) olarak sıralanmaktadır. 

TOKİ ARALIK 2020 AÇIK SATIŞ LİSTESİ 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan Türkiye geneli açık satış ilanları şunlar: