Güncel
07 Ara 2020 20:16 Son Güncelleme: 08 Ara 2020 14:59

TOKİ'den Eminevim'e dava ve kamuoyu şikayeti! Olumlu algımızı zedeliyor

Faizsiz ev kampanyası düzenleyen Eminevim hakkında TOKİ ağır suçlamalarda bulunarak kamuoyu ilanı verdi.

TOKİ'den Eminevim'e dava ve kamuoyu şikayeti! Olumlu algımızı zedeliyor

TOKİ'den Eminevim için ağır ifadelerle dolu kamuoyu ilanı vererek dava açtı. TOKİ, kamuoyu ilanında "kamouyondaki olumlu algımızı zedeliyor" diyerek Eminevim hakkında yasal işlem için harekete geçildiği ifade edildi. 

Eminevim tarafından son günlerde markasının sıkça izinsiz kullanıldığını duyuran TOKİ, Emin Grup hakkında yasal süreç başlattığınu duyurdu. 

TOKİ, ""kamouyondaki olumlu algımızı zedeliyor" ifadesiyle Eminevim hakkında kamuoyu duyurusu yayımladı. Yasal işlem başvurusunda bulunduklarını duyurdu. 

Türkiye'nin en büyük sosyal konut üreticisi TOKİ, son günlerde ismini izinsiz kullanan Eminevim için tüketiciye ve sektöre karşı bir duyuru yayınladı. 

EMİNEVİM İÇİN DAVA 

TOKİ, Eminevim için suç duyurusunda bulundu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika Emin Grup firması açıklaması yapıldı. İdare tarafından yapılan yazılı açıklamada Eminevim firması ile alakalı yasal sürecin başlatıldığı bildirildi.

TOKİ Eminivim hakkında yaptığı duyuruda şunları ifade etti: 

Son günlerde, Emin Grup AŞ’nin (Eminevim) bir kamu kurumu olan İdaremizin adını izinsiz kullanarak, “TOKİ’yi Beklemek Yok, Eminevim Var” şeklinde sponsorlu sosyal medya reklamları verdiği görülmektedir.

İlgili şirketin yapmış olduğu bu reklamlar, TOKİ’nin kamuoyundaki olumlu algısını zedelemektedir.

Bugüne kadar 1 milyona yakın konut üretip yaklaşık 5 milyon vatandaşımızı ev sahibi yapan kamu kurumu olarak, TOKİ ismini reklamlarında izinsiz bir şekilde kullanan ve idaremizle hiçbir ilişkisi bulunmayan şirket hakkında yasal süreç başlatılacaktır. Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

BİREVİM İÇİN DE

TOKİ daha önce Birevim markasıyla inşaat yapan firma için de hukuki süreç işletmişti. Birevim özellikle sosyal medya üzerinden yaptığı kampanya ve paylaşımlarda TOKİ'nin adını izinsiz kullanmış bu konuda dava edilmişti. Şimdi aynı şekilde Eminevim için de TOKİ yasal süreçe başvurdu. 

Birevim aşağıdaki örneklerde görüldüğü gibi sosyal medyadaki kampanyalarında sık sık TOKİ ismini kullanarak müşterilerine ulaşmaya çalışmıştı.