Vergi
04 Haz 2014 15:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:09

Borcunu zamanında ödeyenlerden şikayet yağıyor

Vergi ve prim borçlarına getirilecek olan af teklifi açıklandıktan sonra borcunu zamanında ödeyen tüketicilerden şikayet yağıyor!

Borcunu zamanında ödeyenlerden şikayet yağıyor
Vergi, prim, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Katma Değer Vergisi (KDV), trafik cezaları ve kamuya ait birçok borca gelecek aflarla beraber ödeme yapamayan tüketicilerin borcu silinecek. Kamu borçlarını zamanında ödeyenlere karşı herhangi bir madde bulunmayan af teklifi tüketicileri kızdırdı. Çeşitli zorluklarla borcunu ödediklerini belirten vatandaşlar, yapılacak düzenlemede borcunu zamanında ödeyenler için de indirim beklediklerini aktardılar.

"Zamanında borcumu ödediğim için pişman oldum" diyerek tepki gösteren tüketicilerin şikayetleri şöyle:

"Borcunu zamanında ödeyenlere de aftan yararlansın!"

"Kullandığım öğrenim kredisi için 15 gün önce Maliye Bakanlığı borcuma ait tebligat gönderdi. Ben de 27.05.2014 tarihinde borcumun tamamını faiziyle beraber ödedim. Bugün aldığım habere göre af geliyor. Bu haksızlık değil mi? Ben bu aftan yararlanmak istiyorum. Fazla ödediğim paranın iadesini istiyorum. Devletin öğrenciden faiz alması da doğru değil."

"Vergi borcum vardı ve ben bankadan borcumu ödeyebilmek için kredi kullandım, 2 yıl boyunca her ay düzenli ödedim. Şimdi af geldi ve borcunu ödemeyenler kurtuldu. Zamanında borç ödeyenler için de indirim olmalı. Acil olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."

"Neden ödeyenlerle ödemeyenler bir tutuluyor? Bu sistemle ben asla zamanında borç ödemem af çıkar nasıl olsa diye beklemediğimiz için mi cezalandırılıyoruz? Sistem borçlulara resmen 'ödemeyin' diyor. Oran indirim bizim hakkımız. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz."