Politika
09 Kas 2020 22:20 Son Güncelleme: 09 Kas 2020 22:34

Berat Albayrak'ın istifası için Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medyadan duyurduğu istifası hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Berat Albayrak'ın istifası için Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medyadan duyurduğu istifasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı açıklandı. Daha önce de hatırlanacağı gibi İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etmiş ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu kabul etmemişti.

Bakan Albayrak için de aynı şeyin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konuşuluyordu. Albayrak'ın sosyal medya istifasının üzerinden neredeyse 24 saat geçtikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı duyuruldu. 

TC İletişim Başkanlığı yaptığı duyuruda "Cumhurbaşkanımız tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir..."

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından yaptığı "görevden ayrıldığına ilişkin" paylaşımının ardından, Albayrak’ın istifasının kabul edildiği açıklandı.

Türkiye İletişim Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denildi.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sağlık sorununu gerekçe göstererek, resmi sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurmuştu.