Güncel
12 Kas 2020 10:30 Son Güncelleme: 12 Kas 2020 10:35

Bakan Kurum hedefi açıkladı: İzmir'de 5 bin konut 1 yıl içinde

İzmir depremi sonrası kentteki hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapılan tespitlerle ilgili detayları verdi ve hedefi açıkladı: 5 bin konut 1 yılda

Bakan Kurum hedefi açıkladı: İzmir'de 5 bin konut 1 yıl içinde

İzmir'de 5 bin konut 1 yılda tamamlanarak depremzedelere teslim edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir depremi sonrası hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirterek hedefi açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 109 bin 921 binada, 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yapıldığını söyledi. Bakan Murat Kurum, bundan sonraki süreçte ellerinde bir riskli yapı haritası oluğunu ifade ederek son rakamları açıkladı.

İNŞAATLAR 1 AY İÇİNDE BAŞLIYOR

"İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm sürecini de başlatmış bulunuyoruz." diyen Bakan Kurum, 1 yıl içinde 5 bin konutun yapılacağını söyledi. Bakan, binaların yapılacağı yerlerle ilgili de şu açıklamayı yaptı: "Buna ilişkin yerinde 1750, rezerv alanında yaklaşık 3 bin 250 konut, toplamda 5 bin konutu projelendirdik. Söz verdiğimiz gibi 1 ay içerisinde başlayacağımızı, 1 yıl içerisinde bitireceğimizi ifade etmiştik. Bu çerçevede çalışmalarımız süratli bir şekilde devam etmektedir."

ACİL YIKILACAK VE YIKIK BİNA SAYISI 506

İzmir depreminden sonra hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Bakan Kurum, yapılan çalışmaları şöyle özetledi: "Bayraklı ve Bornova ilçelerimizin tamamında ihbar gelsin gelmesin bütün binalara bakılmış, diğer alanlarda da kaymakamlarımız ve muhtarlarla görüşmek suretiyle gelen tüm hasarlar mahalle mahalle tespitler yapılmıştır. Bugüne kadar 109 bin 921 binada 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır. Bu çerçevede ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır."