Güncel
08 Kas 2020 18:48 Son Güncelleme: 08 Kas 2020 19:02

İzmir deprem konutları ödeme şartları neler? Bakan Kurum açıkladı

İzmir depremzedeleri için yapılacak konutlarla ilgili ödeme şartlarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı: Yüzde 50 maliyet indirimi, 18 yıl faizsiz ödeme ve 2 yıl erteleme olanağı.

İzmir deprem konutları ödeme şartları neler? Bakan Kurum açıkladı

İzmir depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasarlı olanlar için yapılacak olan yeni konutlar için ödeme şartları belli oldu. İzmir depremzeleri için inşaa edilecek olan deprem konutlarının ödeme şartlarını Bakan Murat Kurum açıkladı. 

İzmir deprem konutları yüzde 50 maliyet indirimli, 18 yıl faizsiz ödeme olanağı ve 2 yıl erteleme olanaklarıyla yapılacak.

Dana önce açıklanan İzmir Şehir Hastanesi'nin yanındaki arazide yükselecek olan deprem konutlarıyla ilgli Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum paylaşımda bulundu. Bakan Kurum yaptığı paylaşımda deprem konutlarıyla ilgili ödeme şartlarını da açıkladı.

Çevre ve Şehirclik Bakanı Murat Kurum kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yıkılan ve ağır hasarlı bina sahipleri için yerinde veya rezerv yapı alanında inşa edilecek konutların 2+1 ve 3+1 tipinde olacağını söyledi.

İzmir depremzedeleri için yapılacak konutların ödeme koşullarını da açıklayan Bakan Kurum, maliyetlerden yüzde 40 ve yüzde 50 oranında indirim yapılacağını duyurdu. Bunun yanında vatandaşlar ilk 2 yılı ödemesiz toplam 18 yılda faizsiz ve eşit taksitlerle ödemelerini tamamlama olanakları da bunuluyor.