Konut Haberleri
01 Ağu 2014 11:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:36

Bedava biletler internette satışta

TCDD, 1 hafta boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı için bilet alarak internet üzerinden satmaya çalışan kişiler hakkında uyarıda bulundu..

Bedava biletler internette satışta
28 Temmuz Pazartesi gününden itibaren 1 hafta süreyle ücretsiz olarak hizmet vereceği açıklanan Ankara-İstanbul YHT'den ücretsiz bilet alarak internet üzerinden satmak isteyenler oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan TCDD yetkilileri, vatandaşları, bu şekilde satılan biletlerle seyahat edemeyecekleri, bu nedenle biletleri almamaları yönünde uyardı.

TCDD'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Ücretsiz seferler başlamadan önce, yaşanabilecek bu tür sorunları önlemek için bazı tedbirler aldık. Bu çerçevede ücretsiz seferlerin bazı kişiler tarafından suistimal edilmemesi için biletlere isim ve soy ismi yazılıyor.

Vatandaşlar YHT'ye binmeden önce de kimlik kontrolü yapılıyor. Bilette yazan isimle kimliğin uymaması halinde, bilet iptal edilerek kişinin trene binmesine izin verilmiyor. Bu durum Ankara-İstanbul YHT'nin açılışından itibaren gar ve istasyonlarda yapılan anonslarla sürekli duyuruluyor ancak uygulamadan haberdar olmayan vatandaşlarımız olabilir.

Mağduriyet yaşamamaları için tüm vatandaşlarımızdan, ücretsiz biletleri satan karaborsacılara karşı dikkatli olmalarını ve bu biletleri satın almamalarını istiyoruz."