Konut Haberleri
12 Haz 2017 17:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yaptırılır?

Türkiye'de olası deprem riskine karşı konut sahiplerinin yaptırması gereken Zorunlu Deprem Sigortası, afet sonrası ortaya çıkan maddi zararları temin etmek konusunda destek sağlıyor. Peki DASK nasıl yaptırılır?

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yaptırılır?
Olası deprem risklerine karşı yaşanacak mal kaybını önlemek adına konut sahiplerinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmaları gerekir.

Zorunlu Deprem Sigortası, sahip olduğunuz bir konutu olası bir doğal afetin sebep olduğu hasarları temin etmek konusunda size destek sunmayı amaçlar. Devlet eliyle geliştirilen DASK Sigortası, yine devletin sunduğu imkanlarla hızlı, kolay, pratik bir biçimde yapılır.

Konutunuza DASK yaptırmak üzere banka şubelerine başvurabilir, sigorta şirketlerinin ofislerinden destek alabilirsiniz. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından Deprem Sigortası yapmaya yetkilendirilmiş yani lisans almış her sigorta aracı kurumuna DASK için başvurabilirsiniz.

DASK Poliçesi Yapmaya Yetkili Kurumlar
Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı uygun bulduğu kurumları DASK poliçesi hazırlamak üzere yetkili kılmıştır. Online DASK yapmanız için güvenli bir alt yapı sunan dask123.com da Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nın yetkilendirdiği kurumlardan biridir. Diğer kurumlardan farklı olarak dask123.com, size ülkenin en güvenilir sigorta şirketlerinden teklif alır. Bu teklifleri karşılaştırmalı olarak sunar. Dilediğiniz poliçeyi onaylayıp ödemenizi yaptıktan sonra poliçeniz mail adresinize gönderilir.

Deprem Sigortası İçin İstenen Belgeler
Deprem Sigortası için sigorta şirketleri sizden T.C. kimlik numaranızı, ad- soy ad bilginizi, açık adresinizi, telefon numaranızı, sigortalatmak istediğiniz konutun tapu bilgilerini, yapı tarzı bilgisini, bina yaşını, kat sayısını, varsa hasar durumunu, bürüt yüz ölçümünü ve kullanım şekli bilgisini isterler.

Online DASK Yaptırmanın Avantajları
Alışveriş dahil pek çok işlemi online olarak yapabilmek zaman kazanmanın en en trend yoludur. Üstelik, işten izin almak, evden çıkmak, varsa bebeğinizi ya da çocuğunuzu evde yalnız bırakmak gibi kaygılar yaşamadan işlerinizi pratik bir biçimde tamamlama avantajı sunar. Deprem Sigortasını da online olarak yapabilirsiniz. Bir banka şubesine ya da sigorta şirketine gitmek zorunda değilsiniz.  Anlaşılır poliçelerle güvenli, pratik, kolay biçimde DASK yaptırmanıza olanak sağlayan dask123.com ile online Deprem Sigortası poliçesi almanın keyfini sürebilirsiniz.