Konut Haberleri
19 Haz 2015 16:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:50

Zorlu’da ‘özel’ otopark çözümü

Malum birçok AVM’de otoparklar ilk birkaç saat ücretsizdir. Ancak son yıllarda Nişantaşı, Büyükdere, İstiklal Caddesi gibi otopark sorunu yaşayan lokasyonlarda yer alan AVM’ler otoparklarını ücretli hale getirmeye başladı.

Zorlu’da ‘özel’ otopark çözümü
Bunun en büyük sebebi müşteri dışı kullanımlar olarak gösteriliyor. Öte yandan bazı AVM’ler otoparka önemli bir gelir kalemi olarak bakıyor. Ancak bu zaman zaman tüketiciler tarafından tepki alıyor. Bu nedenle bazı AVM’ler müşterilinden tepki almadan otoparkı daha verimli bir hale getirmenin yollarını arıyor. Bunun son örneklerinden biri Zorlu Center’dan geldi.

Geçtiğimiz aylarda AVM’nin otoparkının ücretli olacağı açıklanmıştı. Otopark ücretleri ise 1-4 saat 5 TL, 12-24 saat ise 50 TL olarak belirlenmişti. Nitekim uygulama mayıs ayının başında başladı. Ancak aradan yaklaşık bir hafta geçtikten sonra otopark yeniden ücretsiz hale geldi. Bunu nedenini sorduğumuz AVM yönetiminden, sistemi denemek için kısa süreli bu uygulamayı hayata geçirdikleri cevabını aldık.

Çünkü AVM bir ‘özel müşteri uygulaması’ planlıyormuş. Buna göre otopark özel müşterilere ücretsiz, diğerlerine ise ücretli olacakmış. ‘Özel müşterilerin’ kim olacağını ise uygulamanın ardından görebileceğiz.
Para dergisi