Toki
04 Oca 2021 07:34 Son Güncelleme: 04 Oca 2021 19:23

Zordaki aileler TOKİ taksitlerini ödeyecek mi? Bakan Kurum açıkladı...

CHP'li milletvekili Gürsel Tekin ve Ali Keven'in gündeme taşıdığı zor durumdaki ailelerin TOKİ taksitleriyle ilgili gelişmeye dair Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Zordaki aileler TOKİ taksitlerini ödeyecek mi? Bakan Kurum açıkladı...

Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntı içinde olan aileler TOKİ taksit ödemeleri ne olacak? Aileler TOKİ taksit ödemelerine devam edecek mi? CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ve Ali Keven'in sorularına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi. 

CHP Milletvekili Gürsel Tekin geçtiğimiz günlerde Bakan Kurum'a yönelik soruları günmedeme geldi. Tekin, TOKİ’nin borcunu ödeyemediği için 300 konutun satışını iptal ettiğini söylemişti: “TOKİ’nin eline düşen yanıyor. TOKİ dar gelirliyi konut aldığına alacağına bin pişman ediyor” . 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ödemelerine ilişkin borç ödemelerinin ertelenmeyeceğini açıkladı. 

YENİ BİR PLANLAMA YAPILMADI 

Bakan Murat Kurum, TOKİ tarafından taksit ödemeleri kapsamında, 2020 yılı Nisan ve Mayıs aylarına ait taksit geri ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesi ve taksit geri ödemelerinin 2020 Haziran ayından itibaren başlatılmasının sağlandığını hatırlattı. Bakan, taksit ertelemeye ilişkin yeni bir planları olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Ertelenen taksit geri ödemelerinin, 2020 Temmuz ayı dönem artışı yapıldıktan sonra Temmuz-Aralık aylarına ait oluşacak geri ödeme taksitlerine ilave edilmek suretiyle 6 eşit taksit halinde tahsil edilmesi kararı alınmış ve bu karar doğrultusunda işlemler yürütülmüştür. Ancak, hâlihazırda taksit ertelemeye ilişkin yeni bir planlama yapılmamıştır.”

TOKİ DAR GELİRLİLERİ EV ALDIĞINA PİŞMAN EDİYOR 

CHP’li Gürsel Tekin, TOKİ’nin borcunu ödeyemediği için 300 konutun satışını iptal ettiğini söyledi. “TOKİ’nin eline düşen yanıyor. TOKİ dar gelirliyi konut aldığına alacağına bin pişman ediyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmak için umudunu bağladığı TOKİ konusunda, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in sorularını yanıtladı. Kurum “TOKİ tarafından son 1 yıl içerisinde borcunu ödeyemediği için fesih işlemi gerçekleştirilen 300 adet taşınmazın bulunduğunu” söyledi.

Kurum, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Coronavirüs tedbirleri kapsamında TOKİ ve Emlak Konut'tan ev alan vatandaşlarımızın bu süreçte mağdur olmamaları için nisan ve mayıs ayı konut taksitlerini erteliyoruz” demişti.

Tekin bu paylaşımı hatırlatarak şöyle konuştu: "Bakan Kurum yazılı soru önergeme verdiği yanıtta TOKİ tarafından son 1 yıl içerisinde borcunu ödeyemediği için fesih işlemi gerçekleştirilen 300 adet taşınmazın bulunduğunu ifade etti. Sayın Bakana sormak istiyorum; “vatandaşın taksitlerini faizsiz olarak durduruyoruz, erteliyoruz” açıklamanıza rağmen, bahse konu bu 300 konuta neden el konulmuştur? Dar gelirli vatandaşı konut aldığına, alacağına bin pişman ediyorsunuz. Borcunu ödeyemediği için el konulan evleri iade edin."