Konut Haberleri
22 Kas 2012 15:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:12

Ziraat Bankası satılacak mı?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Halkbankası’nın yüzde 51'inin satışı veya Ziraat Bankasının özelleştirilmesinin, kısa ve orta vadeli planda olmadığını açıkladı.

Ziraat Bankası satılacak mı?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Halkbankası’nın yüzde 51'inin satışı veya Ziraat Bankasının özelleştirilmesinin, kısa ve orta vadeli planda olmadığını açıkladı.

Babacan, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı'nın 2. bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Ali Babacan, konuşmasında, kamu bankalarının özelleştirme stratejisi hakkında bilgi verdi.

Babacan “ Halkbankasının yüzde 51'inin satışı ya da Ziraat Bankasının özelleştirilmesi süreci, kontrol hissesinin satışı için, önümüzdeki birkaç yıl zaten dünya piyasası uygun olmayacak. Bizim kısa ve orta vadeli planımızda da böyle bir adım olmayacak.

Biz bu bankaların halka arzı ile neyi sağlamış olduk? Vakıfbankın yüzde 25'i de halka arz edilmiş durumda. Ziraat Bankasına henüz öyle bir operasyon yapılmadı ama o da önümüzdeki dönemde gündemimizde olabilir. Henüz kesin karar vermiş olmamakla beraber, Ziraat Bankasının ilk halka arzı söz konusu olabilir.

Burada yaptığımız; bu kıymetli varlık kuruluşlarının bir yandan devlet kontrolünde bir süre daha devamını sağlarken, bir yanda da buradan elde ettiğimiz özelleştirme gelirlerini, borcu azaltmakta kullanmamız” diye konuştu.