Konut Haberleri
14 Tem 2023 13:07 Son Güncelleme: 14 Tem 2023 13:12

Zeray İnşaatı sarsan şikayetler! “Ortada kaldım”

Çözüm platformuna şikayetlerini yazan kişilerin Zeray İnşaat’tan dert yandı.

Zeray İnşaatı sarsan şikayetler! “Ortada kaldım”

Etkin bir gayrimenkul firması olarak tanınan Zeray, inşaat sektöründe çalkantılı şikayetlerle sarsıldı.

Şikayetlerini Şikayetvar isimli çözüm platformuna ileten kişiler, Zeray İnşaat'la ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

Bu şikayetler arasında 58 tanesinden sadece 11'i çözüme ulaşırken, geriye kalanlar sorunlarıyla baş başa kalmış görünüyor.

İşte bazı şikayetlerden örnekler:

Bir şikayetçi, "Aidatlar geciktiğinde hatırlatma yapılıyor, ancak hizmet alamıyoruz" diyerek şikayetini dile getirdi. Bir başka kullanıcı ise "Zeray etkisiyle Kartepe'de daire sahibiyim. Mart ayından beri havuzları kullanamıyorum, hatta kiracım sauna ve hamamların kapalı olduğunu söyledi. Her aradığımda çalışmaların devam ettiği söyleniyor, ancak bir ilerleme kaydedilmiyor. Aidatlar geciktiğinde hatırlatma yapılıyor, ama hizmet alamıyoruz. Ayrıca sadece duş kullanılan 1+1 bir eve astronomik bir şekilde 838 TL ısınma bedeli yansıtılmış, dökümünü talep ettim ancak bana gönderilmedi. Bu dairede yerden ısıtma kullanılmıyor, sadece duş alınıyor. Bu tutar kabul edilemez." şeklinde dert yanarak şikâyette bulundu.

Başka bir kullanıcı da dairenin geç teslim edildiğini iddia ederek sorunlarını şu şekilde dile getirdi: "Zeray İnşaat'tan 2023 Mayıs sonunda teslim edilen Meva Anadolu sitesinden aldığım daire 1 yıl gecikmeli olarak teslim edildi. Sözleşme gereği ödenmesi gereken geç teslim bedeli hala 1,5 aydır ödenmedi. İlk önce dilekçe istediler, hemen teslim ettim. Bir ay sonra dilekçenin kaybolduğunu öğrendim ve yeniden yazdım. Bu sefer de yönetim kuruluna girecek dendi. Bugün aradığımda hala net bir cevap alamadım. Hiçbir şeffaflık yok. Teslim aldığımız evin içi dökülüyor, her yer su sızdırıyor, kapılar elimizde kalıyor, yapılması gereken onlarca iş var. Kayıt oluşturduk, ancak ne bir geri dönüş var, ne de bir ilerleme. Üstelik proje 1 yıl gecikmiş olmasına rağmen sosyal alanlar hala kapalı ve ne zaman açılacağı da belirsiz."

Başka bir kullanıcı ise "Zeray İnşaat Yüzünden Ortada Kaldım!" başlığı altında dikkat çeken iddialarda bulundu. İşte o iddialar: "Kocaeli Gebze Çayır Ova'dan Zeray'dan bir ev kiraladım. E*** bey ile bayramdan önce konuştuk ve kapora ödedik. Bayram sonrasında taşınabileceğimi söyledi. Ancak daha sonra beyefendi beni arayarak evi veremeyeceğini, tapusunun olmadığını söyledi. Sonradan öğrendiğim bu açıklama, dalga geçer gibi yapılmış bir açıklama. 'Yapabileceğim bir şey yok' diyor. Neden kapora aldınız ev sizin dediniz. Emlak işlerini yapıyorsunuz, o zaman evsiz bir şekilde ortada kaldım. Bu kadar sorumsuzluğu daha önce hiç görmedim! Bütün yasal haklarımı kullanacağım çünkü bu şekilde dalga geçilmesine izin vermeyeceğim."

Şikayetlerin tamamı için tıklayın.

 

ETİKETLER
#zeray #zeray inşaat