Turizm
12 Kas 2013 08:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:39

Zenginler bu ülkeleri tercih ediyor

Zengin yabancı yatırımcıların en çok hangi ülkelerin konut piyasalarını tercih ettiği açıklandı.

Zenginler bu ülkeleri tercih ediyor
Çin, Almanya ve ABD konut piyasalarında balon sinyallerinin geldiği bu dönemde, zengin yabancı yatırımcılar son dönemde en çok bu ülkelerin konut piyasalarını tercih ediyor.
 
Business Insider'ın haberine göre, dünyanın pek çok şehrinde yabancı alıcılar konut piyasasına akın ediyor.
 
Bir kısmı Çinli ve Rus olan yatırımcıların konut piyasasına akın etmesi, konut fiyatlarının kriz öncesi döneme gelmesine neden oldu.
 
İşte yabancı yatırımcıların en çok akınına uğrayan dört şehir:
 
1. Kıbrıs
 
2007 yılından bu yana Kıbrıs'ta konut fiyatları yaklaşık yüzde 15 oranında düşmüştü. Fakat geçtiğimiz ay yayımlanan bir araştırma, Ağutos-Ekim ayları arasında, yüzde 90'ı Pafos'ta (Kıbrıs'ta küçük bir şehir) olmak üzere 600'den fazla konutun Çinli yatırımcılara satıldığını ortaya koydu.
 
2. Brooklyn
 
Yabancı yatırımcıların, ABD'de yer alan Brooklyn şehrinde çok sayıda konak aldığı ortaya çıktı. Sayıca az konutun, zengin alıcıların olduğu Brooklyn'de bir yer bulmak oldukça zor.
 
Brownstoner tarafından yayımlanan raporda, altı büyük emlak acentesinden dördü yatırımcı gruplarının kiralama yerine konut alımına yöneldiğini kaydetti.
 
Newtown Jets altında faaliyet gösteren bir grubun, Mart ayından bu yana Brooklyn'de 24 adet mülk edindiği ifade edildi.
 
3. Avustralya
 
Yabancıların konut alımını kısıtlayan yasada gevşemeye giden Avustralya'da bu adımın, denizaşırı yatırımcılara kapı açtığına dikkat çekiliyor.
 
Verilen bilgilere göre, Hong Kong, Çin ve Singapur'dan yatırımcılar özellikle Sidney'in kuzey kıyılarını tercih ediyor.
 
ABD hisseleri ve Avrupa tahvillerinin oldukça volatil olduğu bir ortamda Avustralya konut piyasası güvenli liman olarak görülüyor.
 
4. Londra
 
Deutsche Bank tarafından yayımlanan bir rapor, gayrimenkul fiyatlarının Ekim ayında yüzde 10 oranında yükseldiğini ve fiyat artışının büyük bir çoğunluğunun yabancı yatırımcılardan kaynaklandığını ortaya koydu.
 
Özellikle Rus ve Doğu Avrupalı yatırımcıların diğer varlıklara kıyasla fiyatları oldukça yüksek olan konutları güvenli bir yatırım aracı olarak gördüğü belirtildi.
 
Londra merkezin