Gündem
06 Kas 2013 12:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:38

Yurtdışında okumak daha iyi bir kariyer imkânı sağlıyor

British Council tarafından 4800 öğrenciyle yapılan “Türk öğrencilerin perspektifinden uluslararası eğitimin önemi” başlıklı araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 98’i yurtdışında okumanın iyi bir kariyer sağlayacağına inanıyor.

Yurtdışında okumak daha iyi bir kariyer imkânı sağlıyor

Türk öğrencilerin yurt dışında okumakla ilgili görüşlerini almak için yapılan araştırma, yurt dışında okumanın kaliteli eğitim ve iyi bir kariyer için önemli olduğunu ortaya koydu. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 96’sı yurt dışında okumayı en çok iyi bir iş bulmalarını sağlayacağı için önemsediklerini söylüyor. Araştırmaya katılan öğrencilerin yüzde 95’i yurt dışında okumak istediklerini belirtirken yüzde 68’i önlerindeki en büyük engelin eğitim masrafları olduğunu dile getiriyor.

Yurtdışında eğitime ilgi neden arttı?

Türkiye’den her yıl yaklaşık 15 bin kişinin yurt dışında eğitim almak için çeşitli ülkelere gittiği, bu ülkeler arasında İngiltere’nin ilk sıralarda yer aldığı bildirildi.
Edufairs Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü İzzet Aslantatar yurt dışı eğitimin Türkiye’de özellikle son 15 yıldır hızlı bir ivme kazandığını söyledi.

Aslantatar, 15-20 yıl öncesinde devletin kendi personelini burslu olarak yurt dışına gönderdiğini hatırlatarak, "Dolayısıyla yurt dışındaki kurumlar Türk öğrencilere çok yabancı değiller. Yurt dışı eğitimi Türkiye dışında özellikle gelişen ülkelerde yaygın bir eğitim seçeneği olarak görülüyor. “dedi.
Aslantatar, yurt dışı eğitime olan ilginin her geçen gün arttığını belirerek, "Eğitim almak isteyen çok sayıda kişi var ancak bunlar içerisinde yaklaşık 15 bin kişi her yıl yurt dışı eğitim sürecine katılıyor. Bunların bir kısmı üniversitelerin değişim programları aracılığıyla oluyor. Büyük bir kısmı da ailelerinin kendilerine sunduğu imkânları kullanarak yurt dışı eğitimi alıyor. Ayrıca devletin sağladığı burs imkânlarından yararlanarak gidenler de var" dedi.

Yurtdışı Eğitim Fuarları Bir Başlangıç Kapısı

Edufairs Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü İzzet Aslantatar yurtdışı eğitim’de okullarla yapılan yüz yüze görüşmelerin önemine değinerek Kasım’ın ikinci haftası 4 şehir’de gerçekleşecek fuarlar hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.


Edufairs Butik Fuar Anlayışı İle Dünya Okullarını getiriyor.

Türkiye’nin en kaliteli ve en ciddi eğitim fuarları Kasım ayında 4 şehirde gerçekleşiyor.
Lise ve Üniversite eğitimi için yurtdışı hayali kuran öğrencilerin hayalini kurduğu okullar 7-14 Kasım tarihlerinde Ankara, Adana, İzmir ve İstanbul’da gerçekleşecek olan Edufairs - Yurtdışı Eğitim Fuarları için Türkiye’ye geliyor.  Fuarlara Türk öğrencilerin yakından takip ettiği 50’yi aşkın okul katılacak. Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları’na katılacak öğrenciler bu yıl da dünyanın en ünlü okullarının stantlarını gezerek okul temsilcileri ile yüz yüze görüşme fırsatı bulacak ve fuar boyunca gerçekleşecek olan kayıtlarda özel indirimlerden yararlanma şansını yakalayacaklar.
Fuar tarihleri ve fuarın gerçekleşeceği merkezler şu şekilde;

Öğrenciler, tarihler ile saatlerin yanı sıra seminer programlarına ilgili detaylı bilgiyi www.edufairs.com.tr adresinden alabilecekler.
http://www.edufairs.net

Program:

7 KASIM 2013 Perşembe - ANKARA Hilton Otel Saat: 13:00-18:00
9-10 KASIM 2013 Cumartesi-Pazar – The Marmara Taksim Otel 13:00-18:00
12 KASIM 2013 SALI  - İZMİR  Movenpick  Otel Saat: 14:00-19:00
14 KASIM 2013 PERŞEMBE – ADANA Seyhan Otel  13:00-17:00

DETAYLI BİLGİ İÇİN:
Ayşe Seda Peker
Marketing and Operations Manager

November 07-14, 2013  Ank-İst-İzm-Adana

Online Registration and Details :  www.edufairs.net
--------------------------------------------------------------------------------
(t) + 90 212 256 63 58        
(m) + 90 536 378 74 33       
(f) + 90 212 256 63 59
ayse@edufairs.net