Konut Haberleri
18 Nis 2017 18:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

Yurt dışındaki projelere Türk müteahhit imzası!

Türk müteahhitler yurtdışında gerçekleştirdiği projeleriyle dünyada ikinci sıraya yükseldi.

Yurt dışındaki projelere Türk müteahhit imzası!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlerinin dünyanın ikinci büyük grubu arasında yer aldığını belirtti. Zeybekci, Türkiye'nin ülke dışında 9 bin projeyi hayata geçirerek başarılı projelere imza attığını da vurguladı.

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını anlatan Zeybekci, bugün dünyanın 16’ncı, Avrupa’nın ise 6’ncı büyük ekonomisi haline geldiğini açıkladı.



342 milyar dolar ciro

Türk müteahhitlerinin başarılarına değinen Zeybekci, “Türk müteahhitleri bizim kültür coğrafyası dediğimiz coğrafyanın dışına taşmak da dahil olmak üzere dünyanın ikinci büyük grubu haline geldi" dedi ve ekledi: "Kültür coğrafyası dediğimiz eski Doğu Bloku, Türk cumhuriyetlerinde, Rusya’da, Afrika’nın çöllerinde ve Ortadoğu’da ikinci sıraya ve 114 ülkede 9 binin üzerindeki projede yaklaşık 342 milyar dolar ciro yapar hale geldi” ifadelerini kullandı.

Türk müteahhitler yurtdışında 9 bin proje gerçekleştirdi.

"Başka coğrafyalara gitme zamanı"

Zeybekci, Türkiye’nin artık birilerinin koyduğu kurallarla yönetilen bir ülke değil, kural koyan ülke olmak zorunda olduğunu bildirerek, “Hoca Ahmet Yesevi’nin gönderdiği o önden giden atlılar gibi inşallah şimdi artık Anadolu’dan da başka coğrafyalara gitme zamanı geldi" dedi ve ekledi: " Kültür coğrafyamıza ekonomi aktörlerimizi, ticaret aktörlerimizi, bilim aktörlerimizi, teknoloji, siyasi ve diplomatik aktörlerimizi gönderme vakti.”