Ekonomi
25 Tem 2015 10:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:59

Yunanistan krizi hayvanlarını da vurdu

Yunanistan’da ekonomik kriz insanların yanı sıra hayvanları da vuruyor.

Yunanistan krizi hayvanlarını da vurdu
Fransız haber ajansı AFP, Atina’nın tek hayvanat bahçesinin kurucusu Fransız Jean - Jacques Lesueur’ün sermaye kontrolleri nedeniyle hayvanlar için gerekli özel besinleri yurtdışından zar zor getirebildiğini yazdı.

29 Haziran’da getirilen sermaye kontrolü nedeniyle yurtdışına yapılacak ödemeler hükümet onayından geçmek zorunda. Bu süreç de bürokrasi yüzünden uzayabiliyor.

Yunuslar için 6 bin euro’luk özel bir yağlı balığın ithalatını son anda yapmayı başaran hayvanat bahçesi gergedanlar için gerekli olan özel bisküvinin ödemesi henüz onaylanmadığından onlara at bisküvisi yediriyor.
AFP, Atina’daki parkların İran kedisi gibi cins kedilerle dolduğunu, Yunanlıların ekonominin iyi olduğu dönemde aldığı kedileri veteriner ve bakım masrafları çok olduğu için salıverdiğini yazıyor. Nine Lives (Dokuz Can) gibi hayır kurumları şimdi bu kedileri besleyebilmek için kampanyalar düzenliyor.
Atina gibi şehirlerde ayakta kalmayı başaran kediler, Yunan adalarında ise turistler gidince yiyecek bulmakta büyük güçlük çekiyor.