Konut Haberleri
23 Ara 2017 11:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Yüksek faiz ev satışlarını yavaşlattı

TÜİK verilerinin açıklanmasının ardından kasım ayında konut satışlarında ciddi bir gerileme olduğu ortaya çıktı. Sektör temsilcileri bu durumu son dönemde giderek yükselen faizlere bağlıyor.

Yüksek faiz ev satışlarını yavaşlattı
Geride bırakmaya hazırlandığımız 2017’yi rekor bir konut satışı ile tamamlamak isteyen Türkiye, kasım ayı konut satış rakamlarının açıklanmasıyla biraz hayal kırıklığına uğradı. Konut satışları bir önceki aya göre yaklaşık 7,5 gibi yüksek bir oranda düştü. Sektörün önemli isimleri bu düşüşün arkasındaki en önemli nedeni ise kredi faizlerinin yükselmesine bağladı.

BARİZ BİR GÖSTERGESİ OLDU

Milleyet Gazatesi'nin haberine göre; İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Banka kredisi ile gerçekleşen konut satışları, sektörde yılın en düşük satışlarının gerçekleştiği ocak ve Haziran aylarında olduğu gibi düşük seviyede gerçekleşti. Aylık bazda ortalama 40 -43 bin adet olarak gerçekleşen banka kredili konut satışları, kasım ayında 37 bin seviyesine düştü. Diğer bir ifade ile yılın en verimli döneminde gerçekleşen toplam satış içinde banka kredisi kullanılarak yapılan satış, faiz oranlarının tüketiciyi olumsuz etkilediğinin yine bariz göstergesi oldu” diye konuştu.