Sektörel
21 Haz 2013 13:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:28

Ytong, dünyanın en büyük fabrikasını kuracak

Tekirdağ, Gaziantep ve Antalya'nın ardından en modern fabrikasını Bilecik'te faaliyete geçiren Ytong, fabrikanın kapasitesini kademeli artırmayı planlıyor..

Ytong, dünyanın en büyük fabrikasını kuracak
Bu yıl kuruluşunun 50'nci yılını kutlayan Ytong, dünyadaki en büyük fabrikanın Türkiye'de olması için kapasite artırımına devam ediyor.
Türkiye'deki ilk fabrikasını 1965 yılında Pendik'te açan Ytong, 1996'da Tekirdağ-Saray'da, 1998'de Antalya'da ve Gaziantep'te fabrikalar kurarak büyümeyi sürdüren şirket, 2008 yılında Bilecik'te en modern fabrikasını faaliyete geçirdi.
Geride bırakılan 50 yıllık dönemde, toplam 21 milyon metreküplük Ytong malzemesi ürettiklerini söyleyen Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, geçen yıl inşaat sektörünün büyüme hızının üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiklerini ve sektörde yüzde 60'lık pazar payıyla lider konumda olduklarını söylüyor. Aynı zamanda Ytong üretiminde, Türkiye'nin Avrupa'nın ikinci büyük üretici ülkesi olduğuna da değinen Erel, "Şu an 2 milyon metreküp Ytong malzemesi üretimi kapasitesine ulaştık. Bu kapasite ile yılda 150 - 200 bin konut için malzeme üretebiliyoruz. Bilecik fabrikamız Ytong üretiminde, dünyadaki en modern üretim tesisi. Fabrikanın kademeli kapasite artışları ile yıllık 800 bin metreküp üretim hacmine ulaşması ve bu sayede dünyanın en büyük Ytong fabrikası olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.