Konut Haberleri
04 Haz 2013 10:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:26

Yozğat Boğazlıyan'da konut sayısı artıyor!

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve özel teşebbüsler tarafından yapılan ve yapımı devam eden inşaatlarla ilçede konut sayısı her geçen gün artıyor

Yozğat Boğazlıyan'da konut sayısı artıyor!
İlin tarım ve hayvancılık bakımından önemli ilçeleri arasında yer alan Boğazlıyan'da inşaat sektörü gelişimini sürdürüyor. Bu kapsamda Bağlarbaşı Mahallesi'nde kurulan 80 dairelik Huzur Kent Konutları'nın ilk etabının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Huzur Kent Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Emin Aydoğdu yaptığı konuşmada, ilçelerinde son yıllarda inşaat sektöründe büyük gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Boğazlıyan'da TOKİ tarafından yaptırılan 320 konutun ilçemizin konut ihtiyacına büyük katkısı olmuştu. Bizler de kendi kurduğumuz kooperatifimizde ilçemizin bu yöndeki ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz." dedi.
Bir ilçede inşaat sektörünün gelişmesinin mutlaka o şehrin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Aydoğdu, "İnşaat sektörü demek o bölgenin demircisinden, nakliyecisine ustasından, çırağına, sanayisinden, marketçisine yani kısacası kentte faaliyetini sürdüren bütün işletmelere ekonomik anlamda faydası vardır. Bu açıdan ne kadar konut sayısı artarsa şehrin gelişmesine o kadar katkısı olur. Biz de bu kapsamda ilçemize 7 bloktan oluşacak 80 dairelik inşaatımızın temelini atıyoruz." diye konuştu.