Konut Haberleri
10 Ağu 2017 10:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Yöresel konutlara düşük faizli kredi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yöresel mimaride yapılacak konutlar için düşük faizli ve iki yıl geri ödemesiz kredi verecek.

Yöresel konutlara düşük faizli kredi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yöresel mimariye uygun yapılacak konutlar için vatandaşlara, yıllık yüzde 1 faiz oranıyla ilk iki yılı geri ödemesiz, 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme imkanıyla kredi desteği sağlanacak.

Yöresel konutlara düşük faizle kredi

Bakanlık, yönetmelikte yaptığı yeni düzenleme ile de ilk kez yöresel mimariye uygun olarak yapılan konutlara teşvik sağlayacak.

Bu kapsamda kamulaştırmalardan etkilenen vatandaşların yeni yerleşim yerlerinde iskan edilebilmeleri için hak sahipliğinin azami sayıya ulaşması, köye dönüş yapmak isteyen ailelerin de yeni yerleşim yerlerinden arsa satın alabilmeleri ve hak sahiplerinin yeni yerleşim yerinde yapacağı konutunu yöresel mimariye uygun olarak yapması halinde "faiz indirimi teşviki" yapılacağına yönelik düzenleme getirildi.

Buna göre, yöresel mimari yapıların geliştirilmesi amacıyla Bakanlıkça kabul edilecek projelerin uygulanması koşuluyla açılan tarımsal işletme binası kredisi veya konut kredileri için yıllık yüzde bir faiz oranında kredi faiz desteği verilecek. Ödemeler, 10 yılda ve 10 eşit taksit halinde, kredi anaparası ve faizi ile birlikte yapılacak.

Borçlara yeniden yapılandırma imkanı

Yönetmelikle borçlarını zamanında ödemeyen aileler için de yeniden yapılandırma imkanı getirildi.
Bu kapsamda hak sahipleri adına borçlandırma sözleşmesi düzenlendiği ve ödemesiz süresi bittiği halde hukuki, teknik veya idari sebepler dolayısıyla geri ödemesi başlatılamamış olan ailelerin taksit miktarları Bakanlıkça vade süresini geçmeyecek şekilde yapılandırılabilecek.